Skocz do zawartości
marc16

pomużcie przy woyborze płyty i procka

Rekomendowane odpowiedzi

czesć dawałem juz tu posta ale troche kasy sie rozeszło i zostało mi sie 900zł to posatnowiłem wymienić tylko pamiec procka i plyte ,ale czytałem

posty o tym ze lepjej 512 niż 256 ram a wiec 400 zł pujdziena ramy wiec zostaje mi 500zł na procka i płyte doradcie mi jaki sprzet kppić aby wykorzystać jak najlepjej ta kase (żeby procek i płyta nadwłały sie do potkręcania)

dzieki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 500 zeta to raczej nie ma szans na nic porzadnego... mozna conajwyzej dobra plyte kupic (soltek na nf2 albo epox 8rda) procka nie wiem jakiego masz obecnie ale jesli masz tylko tyle kasy to lepiej nie kupowac nic i dozbierac jeszcze ze 150-200 zeta i kupic jakiegos 1700-1800xp do tej plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejzyj sie za ABIT KD7 na allegro, moze wychaczysz za 350zl, do tego kup jakiegos 1700+ DLT3C (w okolicach 200zl). Co do pamiatek to proponuje kupic na poczatek 256mb czegos konkretnego a reszte dolozyc do proca i plyty a pozniej jak bedziesz mial kaske to dokupisz sobie drugi modul i bedzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie czy ta płyta Epox 8RDA nf2 spp za 390 zł jest dobra i czy można jak posało w komentarzach w komputroniku atlon 1800

podkrecic do 2800 a co do słownika to mam w domu ale nieumie korzystac nasza kochana reforma szkolnictwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno  pytanie czy  ta płyta Epox 8RDA nf2 spp  za 390 zł jest dobra i czy można jak posało w  komentarzach w komputroniku atlon 1800 

podkrecic do 2800 a co do  słownika to mam w domu ale nieumie korzystac  nasza kochana reforma szkolnictwa

Możesz się trochę wysilić i przeglądnąć borda. :?

O tym Epoxie jest nawet odzielny temat przyklejony na samym początku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś ewentualnie popuścić z RAMu. I tak są z lekka

przydrogie, a zawsze można dodać. 256 to też znośna ilość.

Wtedy będziesz miał te swie stówy wiecej. za jakieś 220

Athlona XP 1700 T-Bred, a za resztę jakąś płytkę, chociaż

i tak lepiej dozbierać jakieś 100 zeta i kupić w pinechy

jakąś tania płytkę na nForce2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...