Skocz do zawartości
Zalcu

8-12 tys gotowiec Media Expert, pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje pomocy w wyborze, któregoś z gotowych zestawów dostępnych w  MediaExpert, budżet jak w tytule. Komputer będzie przeznaczony do gier i nauki zdalnej dla moich synów (czasem też dla mnie:). Założyłem ten budżet z racji wyboru między grafika 5070 vs 5080, a także jakości innych podzespołów. 

Zanim założyłem ten wątek, przyznam, że przejrzałem trochę artykułów i innych wątków na forum ale dla kogoś kto był przez lata nieobecny w tym temacie ilość informacji trochę przygniata. Ostatni komputer składałem sobie 20 lat temu a w tej chwili jedynym "komputerem" w domu jest laptop z rtx 2080. 

Na tą chwilę tylko te zestawy z media expert wchodzą w grę, chyba że jest coś co je zupełnie dyskwalifikuje. 

Jakaś dobra dusza chętna coś doradzić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli skladales kiedys sam i wiesz o co chodzi, wiec czego oczekujesz po forum entuzjastow skladakow, ze ktos ciebie poklepie po plechach ze chcesz wejsc do ME i wziac gotowca?

wejdz do zestawow, wybierz cos z budzetu, dobierz obudowe i zlec zlozenie - wyjdziesz na tym lepiej niz oba linki wyzej:
https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-wrzesien-2025?page=0,20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, wildpig napisał(a):

czyli skladales kiedys sam i wiesz o co chodzi, wiec czego oczekujesz po forum entuzjastow skladakow, ze ktos ciebie poklepie po plechach ze chcesz wejsc do ME i wziac gotowca?

Cóż, mam podobny dylemat jak OP i podobny budżet. Mam nieco kuponów Media Expert, ale chcę resztę pokryć ratami )5.

Nie oczekuję "poklepywania po plechach", liczyłbym natomiast, że "entuzjaści składaków" podzielą się swoją wiedzą, której mają sporo. Zalety składaków i wady gotowców znam bardzo dobrze. 

Miałem nadzieję, że wsparcie entuzjastów pomoże wybrać najlepszą/optymalną opcję spośród dostępnych. Niemniej widzę już w kolejnym wątku na kolejnym forum, że walę w beton.

&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 11100 masz https://www.mediaexpert.pl/carts/sharing/c2b4dace

9800X 3D, RTX 5080 ze świetnym chłodzeniem, dobra płyta na B850, 2TB SSD z DRAM, pamięci 6000MT/s CL30, pojemna i przewiewna obudowa BQ, porządny zasilacz V3.1 z trybem półpasywnym i 10 letnią gwarancją, wydajne AIO, akurat tam z wyborem tego dość kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi