Zalcu Opublikowano wczoraj o 11:27 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:27 Witam Potrzebuje pomocy w wyborze, któregoś z gotowych zestawów dostępnych w MediaExpert, budżet jak w tytule. Komputer będzie przeznaczony do gier i nauki zdalnej dla moich synów (czasem też dla mnie:). Założyłem ten budżet z racji wyboru między grafika 5070 vs 5080, a także jakości innych podzespołów. Zanim założyłem ten wątek, przyznam, że przejrzałem trochę artykułów i innych wątków na forum ale dla kogoś kto był przez lata nieobecny w tym temacie ilość informacji trochę przygniata. Ostatni komputer składałem sobie 20 lat temu a w tej chwili jedynym "komputerem" w domu jest laptop z rtx 2080. Na tą chwilę tylko te zestawy z media expert wchodzą w grę, chyba że jest coś co je zupełnie dyskwalifikuje. Jakaś dobra dusza chętna coś doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 17:32 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 17:32 Witam "diabeł tkwi w szczegółach" bez przesady PC z 2005 roku oprócz wydajności standardem sie nie różni. takie zestawy, płyty główne to po za pojedynczymi przypadkami to takie ubogie wersje , do tego podałeś straszny rozstrzał cenowy , oraz opis tych zestawów to często trzeba szukać co tam siedzi za dysk i zasilacz musiał byś sobie coś założyć , obudowa nowego typu akwarium z oświetleniem ( odpustowym) xD , czy bardziej klasyczna obecnie popularne są procesory AMD i w takim przedziale cenowym raczej są oferowane wersje z X3D , ale moze myślałeś o Intelu ? na cenę zestawu raczej znacząco będzie mieć wybór RTX 5070 czy moze jednak RTX 5070Ti vs RTX 5080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalcu Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Witam "diabeł tkwi w szczegółach" bez przesady PC z 2005 roku oprócz wydajności standardem sie nie różni. takie zestawy, płyty główne to po za pojedynczymi przypadkami to takie ubogie wersje , do tego podałeś straszny rozstrzał cenowy , oraz opis tych zestawów to często trzeba szukać co tam siedzi za dysk i zasilacz musiał byś sobie coś założyć , obudowa nowego typu akwarium z oświetleniem ( odpustowym) xD , czy bardziej klasyczna obecnie popularne są procesory AMD i w takim przedziale cenowym raczej są oferowane wersje z X3D , ale moze myślałeś o Intelu ? na cenę zestawu raczej znacząco będzie mieć wybór RTX 5070 czy moze jednak RTX 5070Ti vs RTX 5080 ? Założyłem taka kwotę bo chciałbym mieć dobry sprzęt, który wytrzyma ze 3 lata bez upgrade'u. Jeśli jest sens dopłacać do droższych kart graficznych to mógłbym sobie pozwolić na taki wydatek. Jeśli zaś chodzi o obudowę to dla mnie nie ma to znaczenia, być może dzieci cieszyły by się z czegoś odpustowego. Odnośnie dysków, procesorów i zasilaczy jeśli miałbyś jakieś rady to chętnie przyjmę. Edytowane 21 godzin temu przez Zalcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu widzę ze podałeś linki do konkretnych konfiguracji ten PC za 11600pln. to nie licząc systemu bo co to znaczy wersja systemu cyfrowa advance , to tylko chwyt marketingowy , wersja OEM z kluczem za 15pln. ... , czyli wychodzi poniżej 11tys. bez systemu , czyli tragedii nie ma ale czy w moralnym sklepie dało by sie coś zaoszczędzić , zapewne tak i to pewnie około 1tys. , a można dodatkowo by polować na promocje tylko nie każdemu sie chce, xD Procesor AMD Ryzen 7 9800X3D Gigabyte B850 EAGLE WIFI6E Pamięć ADATA XPG Lancer Blade RGB, DDR5, 64 GB, 6000MHz tylko czy CL 30 ? Dysk SSD ADATA XPG Mars 980 Blade 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen5 NVMe Chłodzenie CPU Deepcool AK500 Digital Pro Obudowa Deepcool CH560 ARGB Digital Czarna Karta graficzna Gigabyte GeForce RTX 5080 Windforce OC SFF 16GB GDDR7 Zasilacz Deepcool PN850D 850W -- w takim zestawie a zasilacz bez odpinanych kabli xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...