d3zet Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Nie mam już pomysłu. Zakupiłem sobie soundbar na biurko, aby czasem coś tam zagrało. SAMSUNG HW-B450F. Ma on port HDMI ARC. Chciałem przez niego puścić dźwięk z PC, lecz ani przez płytę główną, ani przez GPU (4070 SUPER), nie jestem w stanie tego zrobić. Nie widać nigdzie urządzenia, nie da się nim sterować. Sterowniki od NVIDIA przeinstalowane, sterowniki dźwięku również. Brak urządzenia. Co może być przyczyną? Jak rozwiązać ten problem? Nawet poleciałem po nowy kabel, myślałem, że uszkodzony albo nie obsługuje HDMI ARC. Urządzenia nie ma w menadżerze, w panelu sterowania NVIDIA w zakładce SKONFIGURUJ CYFROWE AUDIO również nie widać aby urządzenie było podpięte pod HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu A tu widać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3zet Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Nie. OK. Chyba znalazłem problem. GPU nie wspiera czegoś takiego jak HDMI ARC, jedynie telewizory. Dobrze rozumiem? Istnieje jakaś przejściówka? Czy pozostaje mi wejście optyczne / bluetooth? Edytowane 5 godzin temu przez d3zet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu A monitor jak masz podłączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3zet Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Przez Displayport. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Może w panelu karty graficznej musisz uruchomić drugie wyjście karty graficznej -klonowanie obrazu. Bo teraz HDMI jest może być wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3zet Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Niestety nie widzę takiej możliwośc i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu A podłączałeś monitor po HDMI? Tak na próbę. Czy wtedy opcje dźwiękowe się pojawiają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3zet Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Pojawiają się i monitor AOC ma opcję listy - monitor lub brak dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 50 minut temu Zgłoś Opublikowano 50 minut temu (edytowane) Zaciekawił mnie ten temat Kabel podłączony z karty nvidia do soundbara i nie działa? po podłączeniu i kliknieciu wszystko inne nic sie nie dzieje? Aha i jaka płyta główna może tam będzie port optyczny? Ewentualnie dokup karte dzwiekową z portem optycznym albo podłącz przez bluetooth jak nic nie zadziała. Edytowane 49 minut temu przez funi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...