Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam już pomysłu. Zakupiłem sobie soundbar na biurko, aby czasem coś tam zagrało. SAMSUNG HW-B450F. Ma on port HDMI ARC. Chciałem przez niego puścić dźwięk z PC, lecz ani przez płytę główną, ani przez GPU (4070 SUPER), nie jestem w stanie tego zrobić. Nie widać nigdzie urządzenia, nie da się nim sterować. Sterowniki od NVIDIA przeinstalowane, sterowniki dźwięku również. Brak urządzenia. Co może być przyczyną? Jak rozwiązać ten problem? Nawet poleciałem po nowy kabel, myślałem, że uszkodzony albo nie obsługuje HDMI ARC. Urządzenia nie ma w menadżerze, w panelu sterowania NVIDIA w zakładce SKONFIGURUJ CYFROWE AUDIO również nie widać aby urządzenie było podpięte pod HDMI. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.

OK. Chyba znalazłem problem. GPU nie wspiera czegoś takiego jak HDMI ARC, jedynie telewizory. Dobrze rozumiem? Istnieje jakaś przejściówka? Czy pozostaje mi wejście optyczne / bluetooth?

Edytowane przez d3zet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawił mnie ten temat Kabel podłączony z karty nvidia do soundbara i nie działa? po podłączeniu i kliknieciu wszystko inne nic sie nie dzieje? Aha i jaka płyta główna może tam będzie port optyczny? Ewentualnie dokup karte dzwiekową z portem optycznym albo podłącz przez bluetooth jak nic nie zadziała.

Screenshot_13.thumb.png.2be9db712918a8c61b4d6d13c95a8e57.png

Edytowane przez funi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi