Squizz Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Witam, jak w temacie jestem zainteresowany płytą z konektorami po drugiej stronie mobo. Interesuje mnie pod względem wizualnym oraz funkcjonalnym GIGABYTE X870 AORUS Stealth ICE Słyszałem natomiast, że są problemy z płytami Gigabyte i polecono mi wybranie płyty Asusa. Z tej firmy niestety tylko jedyna płyta spełnia kryterium koloru oraz konektorów: ASUS TUF Gaming B850-BTF WIFI W Pomijając oczywiście chipset płyta ta nie posiada ekranu debugowego, na którym mi trochę zależy, ma o jeden slot m2 mniej do dyspozycji i subiektywnie wygląda nieco gorzej/ma więcej czarnego niż w Aorus. Czy mógłby ktoś nakreślić jakie są problemy z płytami gigabyte, że są odradzane? Czy problemy dotyczą również serii aorus? Edytowane 2 godziny temu przez Squizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Witam oj tam zaraz problemy , płyty Gigabyte to czasami nie wykrywają karty graficznej albo problem z stabilnością pamięci ram po włączeniu profilu AMD EXPO ale jak wypuszcza 25 aktualizacje biosu to już działa poprawnie xD a jak będzie w tym przypadku , wyjdzie w praniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu kto ci to powiedział ze są problemy? ja mam x870e elite i jakoś żadnych problemów nie ma. swoja drogą jest to jeden z najczesciej kupowanych modeli na x870e obok tomahawk od msi i każdy chwali 1 minutę temu, Mr.T... napisał(a): Witam oj tam zaraz problemy , płyty Gigabyte to czasami nie wykrywają karty graficznej albo problem z stabilnością pamięci ram po włączeniu profilu AMD EXPO ale jak wypuszcza 25 aktualizacje biosu to już działa poprawnie xD a jak będzie w tym przypadku , wyjdzie w praniu. ogolnie na am5 saą czesto wypuszczane biosy, bylo tak takze na am4. na mojej b550 biosy do dzisiaj wypuszczają, chociaż ja żadnych problemów nigdy nie mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squizz Opublikowano 34 minuty temu Zgłoś Opublikowano 34 minuty temu 33 minuty temu, DaffyDuck napisał(a): kto ci to powiedział ze są problemy? ja mam x870e elite i jakoś żadnych problemów nie ma. swoja drogą jest to jeden z najczesciej kupowanych modeli na x870e obok tomahawk od msi i każdy chwali Informację mam z lokalnego sklepu. Mogą złożyć na gigabyte, ale sugerują asusy, bo są u nich bezproblemowe, w sensie nie wracają im do sklepu. Pamiętam też wypowiedzi pod niektórymi newsami na pure o problemach gigabyte nt. stabilności w porównaniu do innych marek, bez konkretów. Patrząc się po sieci jakieś wątki widzę, nie konkretnie pod tą płytę. Ramy mają na QVL tego aorusa, na stronie mobo tego nie potwierdzają, ale chyba nie tak się szuka kompatybilności. G.Skil F5-6000J3036F48GX2-TR5NS jc. Na razie nie będę się bawił się w 4 kości na ddr5. Są z nimi problemy na każdej płycie, a 2x48GB na razie mi wystarczy. Może z czasem ustabilizują biosy pod 4 kości. Czy są na forum osoby prowadzące sklepy komputerowe które mogłyby przybliżyć temat awaryjności płyt gigabyte z ich perspektywy? Temat aktualny, czy stary? Dużo wątków o problemach z gigabyte widziałem 5 lat temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...