Flexior Opublikowano Niedziela o 19:05 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:05 Witam Mam problem z brakiem dźwięku w głośnikach w moim laptopie. W ustawieniach dźwięku mogę ustawić moc głosu itd, jakby wszystko działało, ale fizycznie tego dźwięku nie ma. Gdy podłączę słuchawki na BT lub do gniazda to dźwięk jest. Próbowałem skorzystać z procedury rozwiązywania problemów z dźwiękiem, ale żaden błąd tam nie został wykryty. Jedyne co udało mi się znaleźć, że może być nie tak, to w menedżerze urządzeń we właściwościach dla głośników pojawiło się zdarzenie "Nie zmigrowano ustawień urządzenia" i w jego opisie było: Device settings for SWD\MMDEVAPI\{0.0.0.00000000}.{3ba5435d-a2a2-43ff-9479-0766d329f786} were not migrated from previous OS installation due to partial or ambiguous device match. Last Device Instance ID: SWD\MMDEVAPI\{0.0.0.00000000}.{0777dfb3-389c-42a9-94f2-5c7e8b1151b4} Class GUID: {c166523c-fe0c-4a94-a586-f1a80cfbbf3e} Location Path: Migration Rank: 0xF00000000000F120 Present: false Status: 0xC0000719 Według programu DriverBooster mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej. Próbowałem też odinstalować sterownik i zainstalować ponownie - nie pomogło. Jeśli ktoś mógłby pomóc to bardzo bym prosił, ponieważ mi już kończą się pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Niedziela o 19:19 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:19 Dźwięk wcześniej był, czy laptop w ostatnim okresie był rozkręcany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexior Opublikowano Niedziela o 19:26 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:26 Dźwięk wcześniej działał normalnie. Nic nie było przy nim kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano Poniedziałek o 06:31 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 06:31 Najprawdopodobniej masz uszkodzone gniazdo słuchawkowe. Wewnątrz gniazda jest mikrostyk który po włożeniu wtyczki przełącza dźwięk na słuchawki a po wyjęciu na głośniki. Piszesz że na słuchawkach masz dźwięk więc pewnie mikrostyk pozostał w tej pozycji i nie "odbija". Wymiana gniazda Jack lub całej płytki audio jeżeli jest osobnym modułem. Tak czy inaczej nie obejdzie się bez rozbierania laptopa. Jaki to laptop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexior Opublikowano Poniedziałek o 10:26 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:26 (edytowane) 4 godziny temu, falcoon84 napisał(a): Najprawdopodobniej masz uszkodzone gniazdo słuchawkowe. Wewnątrz gniazda jest mikrostyk który po włożeniu wtyczki przełącza dźwięk na słuchawki a po wyjęciu na głośniki. Piszesz że na słuchawkach masz dźwięk więc pewnie mikrostyk pozostał w tej pozycji i nie "odbija". Wymiana gniazda Jack lub całej płytki audio jeżeli jest osobnym modułem. Tak czy inaczej nie obejdzie się bez rozbierania laptopa. Jaki to laptop? MSI Bravo 15 Ryzen 7-7735HS/16GB/1TB RTX4060 144Hz Czy w takim przypadku nie powinno pokazywać, że są podłączone słuchawki pomimo, że fizycznie są odłączone? Edytowane Poniedziałek o 10:35 przez Flexior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano Poniedziałek o 11:02 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 11:02 Teoretycznie tak, jakie urządzenie pokazuje jako wyjście audio ikonka obok zegara? A próbowałeś wybrać źródło dźwięku ręcznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexior Opublikowano Poniedziałek o 11:06 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 11:06 2 minuty temu, falcoon84 napisał(a): Teoretycznie tak, jakie urządzenie pokazuje jako wyjście audio ikonka obok zegara? A próbowałeś wybrać źródło dźwięku ręcznie? Głośniki. Tak i jeśli nie mam podłączonych słuchawek to do wyboru mamy tylko głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano Poniedziałek o 12:42 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:42 (edytowane) znalazłem coś takiego na innym forum jako rozwiązanie problemu: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/i-have-no-audio-bravo-15-c7vf.392690/ 1.You need to turn off your laptop. 2. Press and hold the power button for 30 seconds. 3. You will see the “Enable” button blinking. 4. Release the button and turn on the laptop, the sound will work. Edytowane Poniedziałek o 12:45 przez falcoon84 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Poniedziałek o 16:05 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:05 Jeśli to nie głośniki oraz gniazdo jak użytkownik wspomniał wyżej to masz do wymiany kodek, jeszcze warto było by sprawdzić czy nie ma w twoim obwodzie jakiego przedwzmacniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexior Opublikowano Wtorek o 07:36 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:36 18 godzin temu, falcoon84 napisał(a): znalazłem coś takiego na innym forum jako rozwiązanie problemu: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/i-have-no-audio-bravo-15-c7vf.392690/ 1.You need to turn off your laptop. 2. Press and hold the power button for 30 seconds. 3. You will see the “Enable” button blinking. 4. Release the button and turn on the laptop, the sound will work. Nie wiem jakim cudem, ale pomogło. Dźwięk jest, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano Wtorek o 08:25 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:25 (edytowane) 9 godzin temu, Flexior napisał(a): Nie wiem jakim cudem, ale pomogło. Dźwięk jest, dzięki. Pewnie jakiś błąd na poziomie komunikacji między układami. Cieszę się że mogłem pomóc. Edytowane Wtorek o 17:19 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...