Skocz do zawartości
Trendzik

Najlepsze chłodzenie procka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej wysłać kompa w przestrzeń kosmiczną :).

Stała, niska temperatura .....

Jesteś tego pewien ?

Pozdr.

w kosmosie nie zawsze jest niska temo. Jeżeli zaświeciło by słońce, to po kompie śladu nie znajdziesz, jeżeli komp byłby w cieniu, to nie przeżyłby temp bliskiej zeru bezwzględnemu.(-273*C)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj sh4d0w... nie uważało sie na fizyce co?? porównaj sobie temperatury wrzenia azotu i helu; helu sie nie stosuje, bo jego uzyskanie jest cholernie dorgie, za to azot uzysuje sie stosunkowo tanio; a tak wogule to przy chłodzeniu ciekłym helem wystapiło by juz nadprzewodnictwo; ciekawe czy ktos juz robił taki eksperyment? moze by tak berkuta napuścić na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak nawiazujac do tego kosmosu, co niby by mialo cieplo odbierac radiatorow/chlodnic [na ziemi powierze].... skoro tam nic nie ma to jak to odbiera cieplo ? Kurde chyba bardzo spiacy jestem, bo wydaje mi sie to za trudne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej wysłać kompa w przestrzeń kosmiczną :).

Stała, niska temperatura i kompletna cisza, bo w próżni, jak wiadomo, dźwięk się nie rozchodzi :) :) :)

nie do konca, co prawda cisza, ale komp by sie szybko przegrzal. Bo proznia nie przewodzi ciepla. 8) A w dodatku w sloncu jest bardzo goraco :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak serio to jakie chłodzenie byście polecali ?? Teraz mam temp. 56 stopni w stresie a chciałbym kupić taki wentylator z radiatorem aby temp. była gdzieś ok. 45-47 stopni aby się dobrze kręcił ! ( Bo przy temp. 56 stopni lepiej go nie kręcić )

Czy ten Volcano 7+ jest aż tak głośny ?

Zalman CNPS7000A-Cu odpada ponieważ ma łożysko ślizgowe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten Volcano 7+ jest aż tak głośny ?

Volcano 7+ jest boski pod warunkiem ze zakupisz do niego np Zalman Fan Mate 1 i skrecisz obroty na minimum (ok 1500-1800 rpm) temperatura u mnie na niekreconym 1700+ w 39-42 st.C i slychac leciutkie buczenie (nie jest to dzwiek przeplywajacego powietrza tylko dzwiek ktory generuje sam wentylator) - po zamknieciu budy jest nieslyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy cooler? Therlmalright SLK-900U (choć mam wrażenie, że czytalem o czymś co go pobiło jakiś czas temu, ale juz nie pamietam co i kiedy i czy to by ła prawdAa)

W dodatku cichy? Może Thermaltake Silent Boost? Wydajność na poziomie Volcano 11 i tylko 21 db głośności... w dodatku nie ma problemów z zapinką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ty ''Elmer'' posiadasz ten sprzęt chłodzący ZALMANA ??? Jeżeli dysponujesz jakimś linkiem do strony z recenzją tego ZALMANA to weź wrzóć adres :)

O ile on potrafi schłodzić procka ??

Ciekawe czy on będzie taki dobry ? W kompie mam teraz zamontowany wentylator z wielkim radiatorem i sam nie wiem czy ZALMAN choć mniejszy będzie lepszy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...