bobo123 Opublikowano wczoraj o 08:32 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:32 Cześć zastanawiam się nad zakupem laptopa gamingowego budżet tak no do 6k. 1. sprawa to taka czy lepiej iść w starszy model GPU RTX4070 140w czy nowszy model GPU RTX5060 115W (chociaż gdzie niedzie pojawiają się laptopy z tą kartą z 145w czy to możliwe?). Doradzicie mi jakiegoś laptopa? Zastanawiam się głownie między lenovo legion 5 a asus tyf f16 ze względu na design. Od razu powiem że desktop nie wchodzi w grę. Myślicie że warto poczekać do cybermonday na jakieś wyprzedaże czy nie będzie dużej różnicy cenowej i kupować już teraz? Wiem że najlepsze promocje będą styczeń-luty ale tyle to nie będę czekał.. na media expert znalazłem 2 laptopy 1. LAPTOP 1 LEGION z Intel Core i7-13650HX przy czym pisze że moc karty 115w 2. LAPTOP 2 LEGION z AMD Ryzen 7 260 przy czym tutaj pisze że moc karty to 145 (możliwe?) 3. LAPTOP 3 TUF z Intel Core i7-13650HX przy czym pisze że moc karty 115w który lepszy? oraz pytanie jeśli kupie laptopa bez windowsa to rozumiem bios już jest wszystko jest w takim laptopie wystarczy wgrać windowsa tak? a na allegro z tego co widziałem można kupić do 200zł 11pro. Te z allegro windowsy są legit i okey? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano wczoraj o 18:54 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:54 Kultura pracy to Lenovo - kłopoty w późniejszym serwisowaniu w razie usterki po gwarancji lub w okresie gwarancji np po zalaniu, klej w koło układów, ogólnie laptopy wyglądają w środku na solidną konstrukcję. Asus beee mam na stole topowoego laptopa temperatury kosmos, klient cudów próbował w celu obniżenia temperatur i niestety uszkodził sobie VRAM. Temperatury w trakcie grania niestety ciągle blisko 100 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Na twoim miejscu wolałbym dołożyć już do 5070, za 6500zł możesz dostać takiego RG5070-15PL20 od dream machines. Sam korzystam z lapka od nich i jestem bardzo zadowolony już od 2 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 2 minutes ago, Merqus4 said: Na twoim miejscu wolałbym dołożyć już do 5070, za 6500zł możesz dostać takiego RG5070-15PL20 od dream machines. Sam korzystam z lapka od nich i jestem bardzo zadowolony już od 2 lat. Jeśli 6k nie jest jakoś na +-, to bym też zasugerował RG5060-15PL24 za 5700zł. Ostatnio też sobie kupiłem od Dream Machines laptopa, i muszę przyznać że są nawet solidne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...