ANo_Op10 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Planuję modernizację swojego komputera: Z obecnego chcę pozostawić obudowę, posiadane dyski twarde i CD ROM oraz zasilacz (Cooler Master G550M 550W Modularny 120mm 80+ - RS-550-AMAA-B1). Nowe elementy to: Procesor: AMD Ryzen 7 7700 BOX lub AMD Ryzen 7 7700 OEM z chłodzeniem Arctic Cooling Freezer 36 (ACFRE00121A) Płyta gł.: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM: Kingston FURY Beast Black 32GB (KF560C30BBEK2-32) SSD: Kingston SSD KC3000 1TB M.2 PCIe NVMe Gen4 SKC3000S 1024G (na system) oraz Patriot SSD Viper VP4300 Lite 2TB M.2 PCIe NVMe Gen4 VP4300L2TBM28H (na dane) oraz ewentualnie zastanawiam się nad tanią grafiką np. ASRock Radeon RX 6500 XT Phantom Gaming D OC 4GB GDDR6 (RX6500XT PGD 4GO) Posiadam 4 dyski HDD i CD-ROM, które chcę wykorzystać jako archiwum Koszt modernizacji to ok. 3600 zł. Będę wdzięczny za uwagi i sugestie czy nowe podzespoły w modernizowanym zestawie są właściwie dobrane - są kompatybilne, czy zestaw będzie prawidłowo pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Witam zestaw będzie działał , ale wymagana aktualizacja biosu nooo i nie wiem do jakiej rozrywki obecnie nada sie RX 6500 4GB oprócz wyświetlania pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANo_Op10 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Wobec tej uwagi mam pytanie - czy tania karta graficzna (np. wymieniona) będzie lepsza od zintegrowanego układu graficznego z procesora (AMD Radeon seria R7) przy obróbce obrazów w programami Corel (CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT)? Czy może podarować sobie ten zakup? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu A czy testy sprzętu pod dany program są ogólne dostępne aby samemu sprawdzić czy tylko dla wybranych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 46 minut temu, ANo_Op10 napisał(a): Wobec tej uwagi mam pytanie - czy tania karta graficzna (np. wymieniona) będzie lepsza od zintegrowanego układu graficznego z procesora (AMD Radeon seria R7) przy obróbce obrazów w programami Corel (CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT)? Czy może podarować sobie ten zakup? Podarowac. Integra w 7700 nawet gta5 na minimalnych w 4K ciagnie plynnie, a przejmujesz sie corelem. 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...