doomfan Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Witam. Mam problem jak w tytule - Doom The Dark Ages gubi save'y, tzn. po ponownym uruchomieniu gry muszę albo zaczynać wszystko od nowa albo od bliżej nieokreślonego momentu, ale napewno nie od tego na którym ostatnio skończyłem. Jest na to jakiś patch, łatka, poprawka czy cokolwiek, bo to już zaczyna być naprawdę irytujące - przeszedłem chyba z 7 poziomów i cały trud na marne. Najpierw miałem problem z tą grą przy włączonym path tracing'u - wiadomo cięło i muliło niemiłosiernie na RTX'ie 4060. RTX'a 4060 zatem zwróciłem, a zamiast niego kupiłem RTX'a 5060 Ti 16GB. Teraz gra już chodzi płynnie z path tracing'iem - na upartego to jak się włączy generator klatek to można grać nawet i bez skalowania rozdzielczości DLSS, czyli na Super Resolution ustawionym na DLAA, ale że większych różnic (jeśli jakiekolwiek) pomiędzy DLSS Super Resolution ustawionym na DLAA a DLSS Super Resolution ustawionym na Quality nie zauważyłem to gram jednak na DLSS Super Resolution ustawionym na Quality z generatorem klatek ustawionym na 2x choć próbowałem oczywiście także grać z generatorem klatek ustawionym zarówno na 3x jak i 4x i też działało super, ale że i tak mam stary monitor Lenovo ThinkVision który ma maksymalną częstotliwość odświeżania 75 Hz to ustawianie generatora klatek na 3x lub 4x mija się po prostu z celem, bo daleko przebijam wtedy te 75 FPS'ów. Wracając jednak do tematu tego wątku, czyli gdzieś gubiących się save'ów to z tego co czytałem to jest to powszechny, a w każdym razie dość znany problem jeśli chodzi o ten tytuł. Czy udało się komuś z Was naprawić ten problem w jakiś mało inwazyjny sposób, tzn. bez odinstalowywania całej gry i ponownej jej instalacji ? Nie mam ochoty na takie zabawy, bo nie mam internetu światłowodowego żeby w razie czego szybciutko pobrać od nowa całą grę. Za wszelkie wskazówki, porady oraz pomoc z góry Wielkie Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witam nie wiem czy taka podpowiedź będzie dla Ciebie satysfakcjonująca xD za dawnych czasów , tak gdzieś około kiedy Słonce było Bogiem , grałem na Amidze 500+ w Turrican II: The Final Fight , gra nie miała możliwości zrobienia seve i trzeba było przejść od początku do końca, jak mnie brakuje tamtej muzyki xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Jak grasz na steam to ktoś tam podaje rozwiązanie, żeby dla tej gry wyłączyć zapisy w chmurze steam: "I right-clicked the game and went to Properties. I turned off the Steam cloud and my problem was solved." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...