spawnersiak Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Witam! Tak jak w tytule. Podczas uruchamiania komputera i naparzaniu w klawisz F12 boot menu w ogóle się nie odpala, a co za tym idzie nie mogę zainstalować Windowsa 😕 Płyta główna to Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 Ice. Wcześniej wszystko normalnie działało. Najnowszy bios wgrany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Ja wchodze klawiszem delete i działa. płyta msi, ale nie do biosy tylko do boot menu? sory nie doczytałem. Ale tam możesz przecież zmienić kolejność uruchamiania z nośnika, po prostu daj instalkę jako pierwszą. Co nie zmienia faktu że płyta powinna automatycznie wykryć brak zainstalowanego systemu na ssd i uruchomić pena z instalką. co jest skopane? Edytowane 21 godzin temu przez funi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnersiak Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu No właśnie nie mogę. Z 2 miechy temu normalnie działało, a teraz napieprzam w F12 i nic się nie dzieje, a muszę przeinstalować Windowsa 😕 Szukałem wszędzie na necie i nic nie znalazlem. Legacy USB mam włączone itd. Przecież zaraz jak mnie coś trafi to wywalę tego złoma przez okno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu ... ale czemu naciskasz F12, skoro do BIOS/UEFI wchodzi się na Gigabyte przy pomocy Delete? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnersiak Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, Kyle napisał(a): ... ale czemu naciskasz F12, skoro do BIOS/UEFI wchodzi się na Gigabyte przy pomocy Delete? Do Boot Menu, nie do Biosu. Przecież pisze jak byk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Przecież w biosie też można to ustawić i wybrać z czego ma pierwsze startować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnersiak Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu 13 minut temu, ju-rek napisał(a): Przecież w biosie też można to ustawić i wybrać z czego ma pierwsze startować. Nie mogę. W Windowsie widzi pendrive, a w Biosie widzi coś w porcie USB, ale nawet nie mogę tego uruchomić. Gdybym mógł to odpalić w jakikolwiek sposób, to nie zakładałbym tematu z tak durnym pytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnersiak Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Dobra nieważne. Poradziłem sobie z tym. Po całym dniu kombinowania postanowiłem sprawdzić jeszcze czy klawiatura nie przełączyła mi się na tryb MAC. Ehhh... Wstyd się przyznawać LOL. Dlatego F12 nie działało tak jak powinno. Alt zresztą podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...