Skocz do zawartości
bledzio

Zrzutka na Kompa- Pomoc co kupić - Bardziej Offtop

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. 

Więc w skrócie jestem w trudnej sytuacji życiowej chorobowej, ale mimo wszystko staram się nie poddawać jeszcze, Półtorej roku temu byłem w pełni zdrowia , obecnie mam problemy z dojazdem do pracy czy poruszaniem sie i w sumie niedługo renta. Żeby nie stać w miejscu założyłem zrzutkę do kompa z którego będą tworzył grafiki Ai treści programy itp. Na obecnym sprzęcie już robię (Laptop G6x) można mnie sprawdzić na YT wiadomości Ai, . Cel mój jest prosty zrobić monetyzacja na YT + renta by utrzymać rodzinę może coś jeszcze uda mi się zrobić nie wiem .

Co do zrzutki nie podaje linku muszę jeszcze podziękować ludziom którzy wpłacili - może ebook z Ai nie wiem , na chwilę obecną ledwo co funkcjonuje a nie chce rzucać słów na wiatr. 

Nie chciałbym żeby pieniądze ze zrzutki poszły na marne (nawet nie wiem czy je zbiórę) ale zakładam że tak i tu prośba do was czy jest możliwość abyście Polecili mi konfigurację za 6800zl (monitor zasilacz CPU obudowa chłodzenie ) do Ai ? Do celu zbiórki zostało jeszcze 78 dni i tak będą dokumentował co kupiłem jak złożyłem itp oczywiście postaram się dołożyć ze swoich / żony pieniędzy żeby naprawdę gest dobrej woli nie poszedł na marne. 

Co myślałem kupić 

Ryzen 7 7700

MSI b650 gaming plus/as rock b850 am5

64gb Ram

Dysk 2 tb

Obudowa która pomieści Kartę około 350mm na kartę -tania

Arctic Freezer 36 do CPU

Zasilacz 850w chyba MSI bądź coś podobnego . 

Karta Graficzna - na allegro widziałem używkę rtx 3090 za 2700 ale też są przecieki że będzie 5070 TI Super i nie wiem czy do tego nie dołożyć? Tu prośba o poradę osób znających temat comfy Tts lokalnego llm. 

Monitor - jakąś używka 27-32" cos taniego na momencie. 

Klawiatura jest za 10zl 

Myszka też się znajdzie .

Nie wiem co myślicie o tym, nie wiem czy mnie wyśmiejecie czy nie, ale stało się jak się stało. Mimo wszystko jakoś walczę staram się iść do przodu. 

Pozdrawiam Serdecznie 

Dawid 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi