goswee Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu minęło wiele lat odkąd składałem komputery, więc proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wtyczki i ew. Od razu info gdzie to podłączyć. niby proste ale mam tu masę kabli i kilka wentylatorów fabrycznych z obudowy… Wtyczka idzie od wentylatora, 4 pin w jednym rzędzie. Podana jako ust. Jeden pin zaślepiony. z tyłu wtyczki odchodzi pojedyncza żyłka zakończona 3pinowym złączem opisana jako vdg. Tylko jeden środkowy pin ma przewód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Witam coś ty za zabytkowe wiatraki kupił , czy już były z zabytkowa obudową ? temat wraca ... , kiedyś Gigaszrot sobie wymyślił limitowana serie sterowania ARGB czyli twoja dodatkowa wtyczka VDG , porzucona na rzecz nowszego standardu to ta wtyczka z zaślepiona dziurka , to jest sterowanie do podświetlenia wiatraków , płyta główna o ile posiada przeważnie gniazda (białe) aby wpiąć sterowanie ARGB , ta dodatkowa VDG jest nie potrzebna, chyba że akurat masz odpowiednia płytę główna Gigabyte wspierającą ten standard sterowania podświetleniem. czyli od wiatraka powinien iść przewód np. wtyczka 3pin/4pin do zasilania wiatraków , oraz wtyczka z zaślepioną dziurką do sterowania podświetleniem. napisz jaka posiadasz płytę główna , producent- model to można podejrzeć czy posiada ona gniazda do sterowania ARGB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goswee Opublikowano 58 minut temu Zgłoś Opublikowano 58 minut temu (edytowane) Asus PRIME B550M-A WIFI II obudowa z wiatrakami przyszła - logic concept atos zabytkowa od razu… 🫣 Kupiłem ją, bo a z tym argb kosztowała mniej niż bez podświetlenia ale jeśli to jest tylko oświetlenie to nie muszę podpinać. Nie zależy mi , nawet chyba wolę bez światełek. ale tak dla rozwoju intelektualnego, gdybyś podpowiedział jak to podpiąć, to będę wdzięczny :)🥹 Edytowane 10 minut temu przez goswee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...