DawidSkellington Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Witam, szukam pomocy w kwestii zdjagnozowania i wdrożenia zmian w Asusie Rog Strix Scar 16 z Intel i9 13900 oraz RTX 4080. Problem polega na tym, że we wszystkich grach na krytycznie minimalnych ustawieniach wszystko się tnie. Spadki klatek np. w COD6 wachają sie od 160 do 60. Temeratura procesora to stałem 98 stopni. Zakładam, że laptop potrzebował by działań w biosie a ja niestety nie jestem w tym temacie biegły. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Pozdro Dawid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Człowieku ten laptop potrzebuje serwisu chłodzenia i to migiem! Tak możesz uwalić swojego laptopa mówię z doświadczenia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, funi napisał(a): Człowieku ten laptop potrzebuje serwisu chłodzenia i to migiem! Tak możesz uwalić swojego laptopa mówię z doświadczenia ... To ty człowieku nie wiesz co piszesz, ten model tak ma!!!! " doświadczenia " w dłoniach nie miałeś tego sprzętu. Do autora wątku, temat przerabiałem z wersją 4090 (S18) sprzęt zacny ale niestety wydajność chłodzenia słaba, wysłanie na gwarancje nic Ci nie da, napiszą że wszystko w normie. W tym modelu w grę wchodzi porządny undervolting lub jeśli nie zależy ci na mega mega wydajności zablokuj boosting i temp spadną o 30 stopni. Kolejną rzeczą nie wiem jak w Twoim modelu w bios masz offset - tutaj możesz się pobawić w celu obniżenia temperatur. Pozdrawiam. Edytowane 1 godzinę temu przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...