DawidSkellington Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Witam, szukam pomocy w kwestii zdjagnozowania i wdrożenia zmian w Asusie Rog Strix Scar 16 z Intel i9 13900 oraz RTX 4080. Problem polega na tym, że we wszystkich grach na krytycznie minimalnych ustawieniach wszystko się tnie. Spadki klatek np. w COD6 wachają sie od 160 do 60. Temeratura procesora to stałem 98 stopni. Zakładam, że laptop potrzebował by działań w biosie a ja niestety nie jestem w tym temacie biegły. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Pozdro Dawid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Człowieku ten laptop potrzebuje serwisu chłodzenia i to migiem! Tak możesz uwalić swojego laptopa mówię z doświadczenia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, funi napisał(a): Człowieku ten laptop potrzebuje serwisu chłodzenia i to migiem! Tak możesz uwalić swojego laptopa mówię z doświadczenia ... To ty człowieku nie wiesz co piszesz, ten model tak ma!!!! " doświadczenia " w dłoniach nie miałeś tego sprzętu. Do autora wątku, temat przerabiałem z wersją 4090 (S18) sprzęt zacny ale niestety wydajność chłodzenia słaba, wysłanie na gwarancje nic Ci nie da, napiszą że wszystko w normie. W tym modelu w grę wchodzi porządny undervolting lub jeśli nie zależy ci na mega mega wydajności zablokuj boosting i temp spadną o 30 stopni. Kolejną rzeczą nie wiem jak w Twoim modelu w bios masz offset - tutaj możesz się pobawić w celu obniżenia temperatur. Pozdrawiam. Edytowane 5 godzin temu przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Wiesz co p3ch masz rację, przestanę się udzielać. Trzymaj się. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, funi napisał(a): Wiesz co p3ch masz rację, przestanę się udzielać. Trzymaj się. Jak masz pie... yć komuś głupoty i naciągać na koszty to fakt lepiej się nie odzywać. Ten model jest znany w gronie serwisantów za tzw * gorący, ciekły metal i reszta innego dostępnego badziewia nie pomoże, a ciekawostkę dam ci taką że jak ściągniesz oryginalną termo pastę ( żel ) z pamięci vram sekcji zasilania to czym zastąpisz ? tym szajsem bez danych od thermal grizzly pod nazwą putty ?. Dlatego zanim autor wątku podejmie kroki zmiany pasty, termo żelu warto zrobić uv lub wyłączyć turboboost jak nie zależy aż na tak dużej wydajności. Wtedy laptop przechodzi w tryb dobrej kultury pracy a wydajność nie taka zła, idzie pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...