=L@win@h= Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zatem... wpadlem ostatnio do kolezanki i usiedlismy sobie do kompa... i doznalem szoku... komp pracowal jak odkurzacz 8O . sobie mysle... pewnie przynajmniej dobrze chlodzony jest. A tu mi kolezanka ze wlasnie nie... ze sie grzeje strasznie... sprawdzam, a tu 64C 8O ! zagladam do srodka... i co widze ??? No poprostu pieknie... :D:D:D Jakby ktos nie zauwazyl odrazu o co chodzi to zauwazy na dwuch kolejnych zdjeciach :D Tego nawet na tych zdjeciach tak dobrze nie widac... ale pomiedzy wiatrakiem a sciana zasilacza jest ok 1cm przerwy !!! ladnie prawda?... ale to jeszcze nie wszystko :D:D:D sprawdzam napiecia i co ? to 12V szczegolnie mi sie podoba :D A najlepsze jest to..... ze komp zostal zlozony przez znajomego informatyka :D:D:D zapewne kazdy z nas zna takie osoby... takich super hiper mega specow komputerowych :D:D:D AHA... i jeszcze jedna rzecz... proc sie strasznie grzeje... a radiator na procu bynajmniej nie parzy w lapy... wiec wnioskuje ze pewnie informatyk jeszcze pewnie pasty nie zalozyl na proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mam podobny problem, też mam strą bude z pionowym zasilaczem, wiec niestety zasiłka leży obok kompa, bo jest tak mało miejsca, że żeby włożyc zasiłke do budy, muszę odkręcić grilla z coolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Napisz config tego kompa. Ciekawi mnie co ten pan informatyk tam poskładał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 w mojej starej budzie tez bylo takie umiejscowienie zasilki. zeby to jakos porzadnie chlodzic musialem kombinowac z kupowaniem jakis cienkich wiatrakow. a zmieszczenie pod zasilka porzadnego radiatora z porzadnym wiatrakiem w ogole nie wchodzilo w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ja tez mialem taka bude, tylko, ze zasilacz polecial na zewnatrz i jeszzce powietrze ze srodka zasysyal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 :arrow: to mnie wlasnie wkurza. ludzie maja tytuly informatykow itp., a nawet kompa porzadnie poskladac nie potrafia. coz za swiat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 A niewydaje wam sie ze komp mial byc skladany jak najmniejszym kosztem, moze buda jakas stara byla, wiec sie na niej zaoszczedzilo, no ale braku pasty to juz wytlumaczyc nie mozna. BTW. un_ix widze ze testujesz 2A na WC, jak wynik napisz conieco, mnie udalo sie stabilnie na 2995@1,6V jutro ide kupic zasilke nowa, pujdzie pewno na 3,1 :D [jak mobo wytrzyma GA-8SQ800U]. Narazie temperaturki nie przekraczaja nigdy 48*C [6 godzin burn-in test,buda zamknieta,otocznie 27,5*C] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Junior: Informatyk nie sklada komputerow. On zajmuje sie budowaniem rozwiazan technologicznych, analiza problemow. Komputery sklada monter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 nie no 8O jednak nie ma to jak "profesionalnie zlozony komp" :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Komp napewno nie byl zlozony "najnizszym kosztem".... bo widzialem bude w ktorej wczesniej siedzial... i jest to buda gdzie zasilka jest normalnie poziomo 8O ... i to ze jest teraz w takiej a nie innej budzie to napewno nie dlatego zeby koszty obnizyc... konfiguracji dokladnej nie znam... ale proc to athlon taktowany zegarem 1333Mhz... muzyka zintegrowana... GeForce 2 GTS ... wiecej nie pamietam... ale najlepsze jest to ze kolezanka skarzyla mi sie juz od dawna ze jej sie ciagle komp resetuje sam... potem pan informatyk cos porobil i sie juz nie resetuje :D ale sie grzeje zaj.ebi.scie... Na dniach sie tym kompem zajme... i wtedy zobaczymy czy pan informatyk zalozyl paste na proca :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja takze mam stara obudowe i mam podobna sytuacje jak w temacie(czytaj: 2cm pomiedzy zasilaczem a prockiem).Na moje jednak szczescie w zasilaczu (HuntKey 300W) mam w tym miejscu odpowiednie otwory przez ktore zasysa bezposredno powietrze wydmuchiwane przez cooler z radiatora :) Temperatura na poziomie 40-42C przy zamknietej i 35-37C przy otwartej kascie.(na dodatek procek krecony na ok 2000+) A wiec roznie to bywa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tan psu ma kratki od wewnatrz jak ma to wiatrak mozna odwrocic zeby zasysal powietrze przez cooler do zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ale i tak nie przebijecie mojego kumpla (fotek niestety brak). Gosc nie otworzyl ani razu budy od prawie 3 lat 8O. Teraz komp rzeczywiscie chodzi jak jakis serwer, a temperatura na Athlonie 1.4GHz wynosi >65 C. On sobie nic z tego nie robi (pewnie czeka na dzien, kiedy komp padnie, a stary poleci do sklepu po nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja sie znam na komputerach i ich skladaniu mimo to tez musialem zlozyc taki komputer mojej chrzesnicy. Zasilacz tez przeszkadza wentylowi ale poprostu NIE MA MIEJSCA na wieksza obudowe z zasilka umieszczona jak pan Bog przykazal. Wywlekac zasilacza na zewnatrz tez nie bede bo to jeszcze male dziecko i predzej by cos popsulo. Latwo jest krytykowac zdalnie kiedy sie nie zna powodow zastosowania takiego a nie innego rozwiazania. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ale nie usprawiedliwia to tej temperatury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tak sie sklada ze mam identycznie umiejscowiony zasilacz :D tylko sa dwie roznice -moj proc sie tak nie grzeje (cel nie athlon) ;) -moja buda z zasilaczem ma jakies 4 lata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tan psu ma kratki od wewnatrz jak ma to wiatrak mozna odwrocic zeby zasysal powietrze przez cooler do zasilki Ten zasilacz tam NIE MA zadnej kratki !!!! sprawdzalem :D Ja sie znam na komputerach i ich skladaniu mimo to tez musialem zlozyc taki komputer mojej chrzesnicy. Zasilacz tez przeszkadza wentylowi ale poprostu NIE MA MIEJSCA na wieksza obudowe z zasilka umieszczona jak pan Bog przykazal. Wywlekac zasilacza na zewnatrz tez nie bede bo to jeszcze male dziecko i predzej by cos popsulo. Latwo jest krytykowac zdalnie kiedy sie nie zna powodow zastosowania takiego a nie innego rozwiazania. Pozdro Dexter Ale jak juz wczesniej napisalem to ten komp byl wczesniej w innej obudowie... w ktorej zasilka jest normalnie !!!! I najprawdopodobniej przeloze jej tego kompa do tej starej budy... i nowa zasilke chyba jeszcze trzeba bedzie kupic... bo jak dla mnie to 12V jest niepokojace... (dziwie sie ze jeszcze nikt tego nie skomentowal...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 to 12 to zmierz miernikiem, płyta może głupoty pisać bo jej ciepło i wtedy wymiana zasiłki niekonieczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...