Skocz do zawartości
Zbys

Pomoc w ulepszeniu kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam:

ssd kingston3000kc 

ssd samsung 860evo

gtx 1660 nie wiem która wersja 

i-5 9600kf

plyte M360B

16gn RAMu DDR4

500w zasilacza 

chce ulepszyć komputer w budżecie 1500-3000zl nie wiem czy lepiej wymienić co trzeba wszystko na raz (oprócz dysków bo kingston jest nowy) czy dokupować w miarę mojego budżetu aby złożyć fajny komputer który uciągnie dużo. Wolałbym nvidie i intel ale na AMD też otwieram oczy, fajnym rozwiązaniem było by dokupowanie podzespołów co jakiś czas byle by komputer nie był ograniczony 

Edytowane przez Zbys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp wyłącznie do gier czy czegoś jeszcze? Jaką masz obudowę?

Najlepszym rozwiązaniem byłoby wszystko sprzedać zostawiając jedynie dysk kc3000. Lub jak wyżej kolega proponował wrzucić rtx5070, wymienić zasilacz na phanteks min 750 na przyszłość. 

Lub zaczynając od podstaw mobo+ram+cpu+psu. 

https://proline.pl/koszyk/63249e5a

Na intelu to 14600k, też dobra opcja tylko bez możliwości upgrade w przyszłości, bo to martwa podstawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp głownie do gier i codziennego użytku 

Obudowa ENDORFY Signum 300 ARGB

Myślałem aby dziś zamówić zasilacz mam około 1000zl budżetu no i w przyszłym miesiącu zakupić płytę główną RAM procesor i kartę ewentualnie chłodzenie chyba że coś bym mógł jeszcze dziś dokupić z zasilaczem lub coś zamiast tego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi