Skocz do zawartości
crl

[5k-6k] Komputer do pracy codziennej/grania/FL Studio

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mój leciwy już laptop coraz gorzej sobie radzi, więc uznałem, że to czas na modernizację i tym razem chcę pójść już w PC.

Komputer ma mi służyć do ogólnopojętego użytkowania (internet, gierki itd.).

Jeśli chodzi o gierki to na pewno na nowym sprzęcie będę chciał też pograć (nowy Football Manager, jakieś strategie, ale też KDC2 i pewnie sporo innych bardziej wymagających tytułów, których nie miałem okazji ograć ze względu na ograniczenia sprzętowe (stary laptop i ps4 :)). Dysponuje monitorem Dell U3223QE i pewnie na nim docelowo chcę działać, ale nie wykluczam także podłączania kompa do TV (leciwy Philips 40" 1080p), żeby pograć z kanapy. Ze względu na poprzednie ograniczenia nie mam na maxa wyżyłowanych oczekiwań względem jakości grafiki, ale też nie chce musieć grać na najniższych detalach. :)

Dodatkowo pewnie będę też na kompie używał FL Studio.

Budżet, tak jak w tytule 5-6k. Przeglądając gotowe zestawy skleiłem coś takiego. Proszę o informację, czy ma to sens. 🙂 Najbardziej 'martwi' mnie czy zasilacz będzie ok. Jeśli też widzicie też opcje ścięcia gdzieś ceny, to kim bym był gdybym nie chciał skorzystać?🙂

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi! 

Bez tytułu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5070 to nie jest karta żeby grać w 4K.

300 zł drożej z 9070XT z dobrym chłodzeniem https://proline.pl/koszyk/bffd304a

Dużo lepszy jakościowo zasilacz, lepiej wykonana i bardziej przewiewna obudowa.

Jak chcesz zbic z ceny 300 zł taniej trochę gorszy model https://www.krsystem.pl/sapphire_pulse_amd_radeon_rx_9070_xt_gpu__raty_0-item-77762

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi