Skocz do zawartości
Krysto0

Jaki laptop gamingowy do 4000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim co to czytają.
Potrzebuje dobrego laptopa budżet do 4000zł 
Laptop do gier takich jak CS2, LoL, Valheim, Fortnite czy Sons of the forest i FC26

Za odpowiedzi typu ,, Dołóż trochę więcej i kup PC " podziękuję bo już posiadam PC a na ten moment potrzebuję laptopa z względu na pracę 

ostatnio też znalazłem Laptop HP OMEN w cenie 4500zl i czy on byłb by dobrym wyborem czy jednak znajdzie się coś tańszego również dobrego 😄 
Link do laptopa: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-laptop-omen-16-i7-16-512gb-4060-w11.bhtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierki chyba typowo procesorowe?

Tu z gorszą grafą ale tym samym prockiem, tańszy o tysiaka: https://tiny.pl/jgq_ddx0 - ale matryca chyba nie należy do najlepszych

Gigabyte ma spoko paramtery w spoko cenach, ale podobno się grzeją

Edytowane przez marcin19830218

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, marcin19830218 napisał(a):

Gierki chyba typowo procesorowe?

Tu z gorszą grafą ale tym samym prockiem, tańszy o tysiaka: https://tiny.pl/jgq_ddx0 - ale matryca chyba nie należy do najlepszych

Gigabyte ma spoko paramtery w spoko cenach, ale podobno się grzeją

Niee MSI odpada jeszcze sie zastanawiałem nad jakimś TUF od Asus lub Lenovo LOQ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Krysto0 napisał(a):

Niee MSI odpada jeszcze sie zastanawiałem nad jakimś TUF od Asus lub Lenovo LOQ 

Asus TUF hmm, dość nowy model miałem ostatnio możliwość odbudowy obwodu zasilania GPU ( po zalaniu i niestety korozji, brak ścieżek, brak padów pod przetwornicami) ok działa, ale przy 144 fps w cs2 przy świeżo zrobionym chłodzeniu to kultura pracy taka se. 

Lenovo znacznie lesza kultura pracy ale wiedz o tym że jak padnie któryś z układów będziesz miał problem ze znalezieniem serwisu który się podejmie ze względu na klej który znajduje się pod układami, a jak już znajdziesz serwis to tanio nie będzie, chyba że jesteś z osób że jak się zepsuje to kupuje nowe.

MSI hmm tutaj mieszane uczucia, laminat spoko, układy bez klejów ale te plastiki, rok dwa użytkowania i pękają w szczególności przy mocowaniach zawiasów matrycy, lub mocowanie prowadnic w klapie matrycy, kosztowna zabawa iii uwaga brak czasami dostępności części.

Edytowane przez P3ch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rtx 5050? Wydajnościowo bardzo podobne obie 8gb vram a w rtx 5050 masz mfg i lepszą wydajność energetyczną, za 4500 masz RG5050-15PL27 z rtx5050 właśnie, i7 13th, 32gb ram i dyskiem 1tb, dodatkowo możesz sobie skonfigurować jego speckę bo dream machines maja swój konfigulator. Sam posiadam od nich już drugiego lapka bo wymieniałem na mocniejszego po 2 latach i szczerze polecam spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi