mjelec Opublikowano 8 Października Zgłoś Opublikowano 8 Października Cześć, Na początek mój aktualny setup: Ryzen 5 5600 + Fera 5 Asus Prime Pro X370 GTX 1070 FSP/Fortron Hydro 600W - w najbliższym czasie planuję wymianę grafiki na coś pokroju 9060XT, 5060ti albo ew. deczko wyżej - po zabawie z wentylatorami obudowy, karty i procesora okazało się, że najgłośniejszym elementem jest... zasilacz. Jego wentylator podczas gry bardzo hałasuje, wszedłem w Fan Control i tam wszystkie sprzęty około 1000 rpm, a szum był bardzo mocny. W związku z powyższym (kulturą pracy) chce wymienić go na coś nowszego, cichszego, ale też na przyszłość - gdy przyjdzie wymiana platformy, procesora, karty itd. Na tą chwilę trudno powiedzieć co kiedyś będzie włożone, ale nigdy nie celowałem w najmocniejsze karty danej serii. Natomiast pasowałoby wtedy nie wymieniać zasilacza bo np. nie ma kompatybilnych wtyczek. Doradzicie coś konkretnego? W zestawach widzę FSP Vita GM 850W/MSI MPG A850G 850 W. Zastanawiam się na ile to przyszłościowa konstrukcja i cicha (bo po obecnym zasilaczu jestem na to wyczulony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 8 Października Zgłoś Opublikowano 8 Października MSI ma lepszy, cichszy wentylator I tryb półpasywny, w tym FSP często terkocze. W promocji masz też za 525 zł https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/zasilacze/zasilacz-nzxt-c850-850w-80-plus-gold-czarny Tutaj zaś zdarzają się piszczące cewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 8 Października Zgłoś Opublikowano 8 Października W RTV masz obecnie promocje na zasilacz MSI MPG 850 Ta sama cena obecnie na Amazon,także jest wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjelec Opublikowano 8 Października Zgłoś Opublikowano 8 Października Na Amazon pokazuje nowsza wersję (żółta wtyczka ATX 3.1 Pcie 5.1), Na euro starszą. Ale gdzieś czytałem że może być problem z 10 letnia gwarancją przy zakupie z Amazona, prawda to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 9 Października Zgłoś Opublikowano 9 Października Na proline mają wersję z poprawionym złączem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...