YellowPL Opublikowano Piątek o 13:41 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:41 (edytowane) Witam , składam nowy komputer, w umieszczonym zestawie stare są tylko karta grafiki i , zasilacz, moje pytanie brzmi , czy zasilacz będzie wystarczający do nowego składu: ASUS TUF Gaming B650-E WiFi , AMD Ryzen 9 7900X 2x Crucial Pro DDR5 RAM 32 GB Kit (2 x 16 GB) 6400 MHz, be quiet! Dark Rock Elite, HYXN H1 ATX obudowa PC, GeForce RTX Titan, Thermaltake Toughpower GT 850W | modułowy | 80Plus Gold, plus dwa dyski SSD M2 4.0 po 2 TB Edytowane 9 godzin temu przez YellowPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Piątek o 16:16 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:16 Zasilacz nie jest tu problemem, sam zestaw jest do poprawy. Nie bierz dwóch kompletów 2x16GB RAM, raz że to bardziej problematyczne, dwa lepiej wziąć 2x32GB. Podaj budżet i zastosowanie PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 16:32 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:32 Komputer w głównej mierze do gier, pamięć zamówiłem taką dlatego , że cenowo było korzystniej. A taka konfiguracja gdyż kierowałem się tym żeby komputer dał radę dobrych długich kilka lat , tak jak ten który właśnie będę kasował a który dał radę ponad 10 lat w którym zmieniłem tylko ram i kartę grafiki, nie mam tylko pewności co do zasilacza czy to udźwignie bo jakby nie patrzeć procek będzie o niebo mocniejszy niż stary i7 6700k Ogólnie budżet jaki wydałem to : procesor 290 euro, płyta 149 , pamięci RAM około 90 euro za dwa komplety, chłodzenie 94 euro , obudowa 89 euro Obudowę wziąłem taka ze względu na to że dość tania, ma dużo wiatraków i zmieści się tam chłodnica. Chłodzenie takie a nie wodne dlatego że przy okazji chłodzi też w większym stopniu wszystko do okoła procesora , wodnego nigdy nie chciałem I pytanie dlaczego ram będzie problematyczny? Jest prosty w budowie , niższy od pamięci RGB i szybki, zamontuje kości przed zamontowaniem tego gargantuicznego chłodzenia i powinno być wszystko si 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 17:51 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:51 Ogólnie nie jestem expertem dlatego wypowiadam się ogólną logiką, nie jestem specem od konkretnego dobierania poszczególnych podzespołów, tak czy inaczej wróciłem na stronę czerwonych po długiej przerwie. Poza grafiką ☝️🙂 I przede wszystkim chcę się dowiedzieć czy zasilacz to uciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 19:00 Zgłoś Opublikowano Piątek o 19:00 Co jeszcze , zdradziłem dostawcę pamięci RAM , gdyż od zawsze kupowałem Corsaira , tym razem padło na crucial ze względu właśnie na cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano wczoraj o 11:17 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:17 (edytowane) To jak z tym zasilaczem? Uciągnie to czy nie bo w ten wtorek chcę złożyć tego boxa, więc jest jeszcze ewentualny czas żeby w razie co dokupić mocniejszy. Edytowane wczoraj o 11:17 przez YellowPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano wczoraj o 11:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:37 (edytowane) Uciągnie z zapasem (Thermaltake Toughpower GT 850W GOLD !! } 7900 już masz, czy możesz przejść na 9700 ? Najlepiej na 9800X3D XD 👍 https://www.asus.com/pl/supportonly/tuf gaming b650-plus wifi/helpdesk_qvl_cpu/ Edytowane wczoraj o 11:47 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Niestety mam już ten procesor , kupiony również ze względu na przystępną cenę, kupiony z myślą że starczy na jakiś dłuższy czas. Nie będę już odsyłał bo we wtorek chcę już złożyć nową skrzynkę. Dziękuję za odpowiedź względem zasilacza sensei ☝️👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Tak właściwie to jeszcze pytanko odnośnie grafiki , wiem że teraz same potwory wychodzą na rynek , czy ta karta obecnie którą mam wystarczy jeszcze na jakiś czas żeby ogarniać większość gier lub programów? Pytam o takie rzeczy ponieważ nie siedziałem i nie siedzę dawno w specyfikacjach i nanotechnologicznych wynalazkach, ostatni raz jakieś 10 lat temu 😒 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Witam Intel ma wypuścić kartę graficzna dwuprocesorową , czy będzie opłacalna ? pewnie jak większość takich kart na przestrzeni lat, tylko w pojedynczych tytułach potrafiących taka kartę wykorzystać , ale za to można sie będzie takim sprzętem pochwalić na dzielni xD ten Tytan RTX to obecnie w grach wypada sporo sporo słabiej niż RTX 3080 , także sam musisz przetestować jak taka kilku letnia karta ile będzie wyświetlać FPS w nowszych tytułach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu No jak zauważyłem w pytaniu teraz jest sporo i sporo nowych wychodzi potworów na rynek , dlatego zastanawiam się jak długo jeszcze Titan da radę dźwigać to i owo, ogólnie dzięki za odpowiedź, a tak na marginesie to karty intelowskiej raczej nigdy nie kupię. I tak, tak zrobię , zobaczę jak to będzie śmigać z tym co złożę i porównam nie wiem z innymi testami itp.👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Odnośnie dzielni byku, ja już za stary na takie bajki, jako że dinozaur to składam pudło dla syna, i chcę żeby wszystko było Piko Bello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...