YellowPL Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Witam , składam nowy komputer, w umieszczonym zestawie stare są tylko karta grafiki i , zasilacz, moje pytanie brzmi , czy zasilacz będzie wystarczający do nowego składu: ASUS TUF Gaming B650-E WiFi , AMD Ryzen 9 7900X 2x Crucial Pro DDR5 RAM 32 GB Kit (2 x 16 GB) 6400 MHz, be quiet! Dark Rock Elite, HYXN H1 ATX obudowa PC, GeForce RTX Titan, Thermaltake Toughpower GT 850W | modułowy | 80Plus Gold, plus dwa dyski SSD M2 po 2 TB Edytowane 11 godzin temu przez YellowPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Zasilacz nie jest tu problemem, sam zestaw jest do poprawy. Nie bierz dwóch kompletów 2x16GB RAM, raz że to bardziej problematyczne, dwa lepiej wziąć 2x32GB. Podaj budżet i zastosowanie PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Komputer w głównej mierze do gier, pamięć zamówiłem taką dlatego , że cenowo było korzystniej. A taka konfiguracja gdyż kierowałem się tym żeby komputer dał radę dobrych długich kilka lat , tak jak ten który właśnie będę kasował a który dał radę ponad 10 lat w którym zmieniłem tylko ram i kartę grafiki, nie mam tylko pewności co do zasilacza czy to udźwignie bo jakby nie patrzeć procek będzie o niebo mocniejszy niż stary i7 6700k Ogólnie budżet jaki wydałem to : procesor 290 euro, płyta 149 , pamięci RAM około 90 euro za dwa komplety, chłodzenie 94 euro , obudowa 89 euro Obudowę wziąłem taka ze względu na to że dość tania, ma dużo wiatraków i zmieści się tam chłodnica. Chłodzenie takie a nie wodne dlatego że przy okazji chłodzi też w większym stopniu wszystko do okoła procesora , wodnego nigdy nie chciałem I pytanie dlaczego ram będzie problematyczny? Jest prosty w budowie , niższy od pamięci RGB i szybki, zamontuje kości przed zamontowaniem tego gargantuicznego chłodzenia i powinno być wszystko si 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Ogólnie nie jestem expertem dlatego wypowiadam się ogólną logiką, nie jestem specem od konkretnego dobierania poszczególnych podzespołów, tak czy inaczej wróciłem na stronę czerwonych po długiej przerwie. Poza grafiką ☝️🙂 I przede wszystkim chcę się dowiedzieć czy zasilacz to uciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Co jeszcze , zdradziłem dostawcę pamięci RAM , gdyż od zawsze kupowałem Corsaira , tym razem padło na crucial ze względu właśnie na cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...