YellowPL Opublikowano Piątek o 13:41 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:41 (edytowane) Witam , składam nowy komputer, w umieszczonym zestawie stare są tylko karta grafiki i , zasilacz, moje pytanie brzmi , czy zasilacz będzie wystarczający do nowego składu: ASUS TUF Gaming B650-E WiFi , AMD Ryzen 9 7900X 2x Crucial Pro DDR5 RAM 32 GB Kit (2 x 16 GB) 6400 MHz, be quiet! Dark Rock Elite, HYXN H1 ATX obudowa PC, GeForce RTX Titan, Thermaltake Toughpower GT 850W | modułowy | 80Plus Gold, plus dwa dyski SSD M2 4.0 po 2 TB Edytowane 16 godzin temu przez YellowPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Piątek o 16:16 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:16 Zasilacz nie jest tu problemem, sam zestaw jest do poprawy. Nie bierz dwóch kompletów 2x16GB RAM, raz że to bardziej problematyczne, dwa lepiej wziąć 2x32GB. Podaj budżet i zastosowanie PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 16:32 Zgłoś Opublikowano Piątek o 16:32 Komputer w głównej mierze do gier, pamięć zamówiłem taką dlatego , że cenowo było korzystniej. A taka konfiguracja gdyż kierowałem się tym żeby komputer dał radę dobrych długich kilka lat , tak jak ten który właśnie będę kasował a który dał radę ponad 10 lat w którym zmieniłem tylko ram i kartę grafiki, nie mam tylko pewności co do zasilacza czy to udźwignie bo jakby nie patrzeć procek będzie o niebo mocniejszy niż stary i7 6700k Ogólnie budżet jaki wydałem to : procesor 290 euro, płyta 149 , pamięci RAM około 90 euro za dwa komplety, chłodzenie 94 euro , obudowa 89 euro Obudowę wziąłem taka ze względu na to że dość tania, ma dużo wiatraków i zmieści się tam chłodnica. Chłodzenie takie a nie wodne dlatego że przy okazji chłodzi też w większym stopniu wszystko do okoła procesora , wodnego nigdy nie chciałem I pytanie dlaczego ram będzie problematyczny? Jest prosty w budowie , niższy od pamięci RGB i szybki, zamontuje kości przed zamontowaniem tego gargantuicznego chłodzenia i powinno być wszystko si 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 17:51 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:51 Ogólnie nie jestem expertem dlatego wypowiadam się ogólną logiką, nie jestem specem od konkretnego dobierania poszczególnych podzespołów, tak czy inaczej wróciłem na stronę czerwonych po długiej przerwie. Poza grafiką ☝️🙂 I przede wszystkim chcę się dowiedzieć czy zasilacz to uciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Piątek o 19:00 Zgłoś Opublikowano Piątek o 19:00 Co jeszcze , zdradziłem dostawcę pamięci RAM , gdyż od zawsze kupowałem Corsaira , tym razem padło na crucial ze względu właśnie na cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano Sobota o 11:17 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:17 (edytowane) To jak z tym zasilaczem? Uciągnie to czy nie bo w ten wtorek chcę złożyć tego boxa, więc jest jeszcze ewentualny czas żeby w razie co dokupić mocniejszy. Edytowane Sobota o 11:17 przez YellowPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano Sobota o 11:37 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:37 (edytowane) Uciągnie z zapasem (Thermaltake Toughpower GT 850W GOLD !! } 7900 już masz, czy możesz przejść na 9700 ? Najlepiej na 9800X3D XD 👍 https://www.asus.com/pl/supportonly/tuf gaming b650-plus wifi/helpdesk_qvl_cpu/ Edytowane Sobota o 11:47 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Niestety mam już ten procesor , kupiony również ze względu na przystępną cenę, kupiony z myślą że starczy na jakiś dłuższy czas. Nie będę już odsyłał bo we wtorek chcę już złożyć nową skrzynkę. Dziękuję za odpowiedź względem zasilacza sensei ☝️👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Tak właściwie to jeszcze pytanko odnośnie grafiki , wiem że teraz same potwory wychodzą na rynek , czy ta karta obecnie którą mam wystarczy jeszcze na jakiś czas żeby ogarniać większość gier lub programów? Pytam o takie rzeczy ponieważ nie siedziałem i nie siedzę dawno w specyfikacjach i nanotechnologicznych wynalazkach, ostatni raz jakieś 10 lat temu 😒 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Witam Intel ma wypuścić kartę graficzna dwuprocesorową , czy będzie opłacalna ? pewnie jak większość takich kart na przestrzeni lat, tylko w pojedynczych tytułach potrafiących taka kartę wykorzystać , ale za to można sie będzie takim sprzętem pochwalić na dzielni xD ten Tytan RTX to obecnie w grach wypada sporo sporo słabiej niż RTX 3080 , także sam musisz przetestować jak taka kilku letnia karta ile będzie wyświetlać FPS w nowszych tytułach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu No jak zauważyłem w pytaniu teraz jest sporo i sporo nowych wychodzi potworów na rynek , dlatego zastanawiam się jak długo jeszcze Titan da radę dźwigać to i owo, ogólnie dzięki za odpowiedź, a tak na marginesie to karty intelowskiej raczej nigdy nie kupię. I tak, tak zrobię , zobaczę jak to będzie śmigać z tym co złożę i porównam nie wiem z innymi testami itp.👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YellowPL Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Odnośnie dzielni byku, ja już za stary na takie bajki, jako że dinozaur to składam pudło dla syna, i chcę żeby wszystko było Piko Bello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...