Skocz do zawartości
Michuu93

Chłodzenie AIO do 9800X3D

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, właśnie składam powodli nowy komputer (jak średnio co 8-10 lat) i pierwszy raz będę miał styczność z AIO.

Czytam, szukam ale nadal nie wiem, jakie wybrać. Wstępnie myślałem o Arctic Liquid Freezer III Pro 360, ale podobno jest strasznie głośne. Zależy mi na czymś, co będzie ciche i wydajne, ale nie wiem w jakim budżecie - to zależy od tego co jest do wyboru.

Czy możecie poradzić, jakie chłodzenie aIO wybralibyście do 9800X3D do obudowy Lancool 217? Wziąć Arctic Liquid Freezer III Pro 360, czy dopłacić do czegoś lepszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 360 ale zwykłą nie pro i fakt na tylko 5600x jest niesłyszalne w configu poniżej. PRO od zwykłego różni się chyba tylko wentylatorami.

Ewentualnie z tego co widziałem w necie trzeba obroty pompki lekko zmniejszyć ale to chyba zależy od egzemplarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Michuu93 napisał(a):

Lancool 217

Wziąć Arctic Liquid Freezer III Pro 360, czy dopłacić do czegoś lepszego?

Jesteś pewien, że Arctic Freezer wejdzie do tej obudowy?

Sama chłodnica ma 38mm do tego wentylatory...

Może takie coś...

https://cenowarka.pl/lian-li-hydroshift-ii-lcd-c-360tl-ghs2lcd36tb-a3510649.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi