Michuu93 Opublikowano Piątek o 20:38 Zgłoś Opublikowano Piątek o 20:38 Cześć, właśnie składam powodli nowy komputer (jak średnio co 8-10 lat) i pierwszy raz będę miał styczność z AIO. Czytam, szukam ale nadal nie wiem, jakie wybrać. Wstępnie myślałem o Arctic Liquid Freezer III Pro 360, ale podobno jest strasznie głośne. Zależy mi na czymś, co będzie ciche i wydajne, ale nie wiem w jakim budżecie - to zależy od tego co jest do wyboru. Czy możecie poradzić, jakie chłodzenie aIO wybralibyście do 9800X3D do obudowy Lancool 217? Wziąć Arctic Liquid Freezer III Pro 360, czy dopłacić do czegoś lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano Sobota o 08:01 Zgłoś Opublikowano Sobota o 08:01 Mam 360 ale zwykłą nie pro i fakt na tylko 5600x jest niesłyszalne w configu poniżej. PRO od zwykłego różni się chyba tylko wentylatorami. Ewentualnie z tego co widziałem w necie trzeba obroty pompki lekko zmniejszyć ale to chyba zależy od egzemplarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Sobota o 09:50 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:50 13 godzin temu, Michuu93 napisał(a): Lancool 217 Wziąć Arctic Liquid Freezer III Pro 360, czy dopłacić do czegoś lepszego? Jesteś pewien, że Arctic Freezer wejdzie do tej obudowy? Sama chłodnica ma 38mm do tego wentylatory... Może takie coś... https://cenowarka.pl/lian-li-hydroshift-ii-lcd-c-360tl-ghs2lcd36tb-a3510649.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuu93 Opublikowano Sobota o 17:26 Zgłoś Opublikowano Sobota o 17:26 Z tego co podaje producent, w Lancool 217 na górze wchodzi AIO 360 o max grubości 85mm, a LF III Pro 360 ma 38 + 25mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 12:55 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:55 Wchodzi Głośność zależy od obrotów wentylatorów i pompki, jak ogarniesz wentyle to przeszkadzać może sama pompka. Freezer III ma ją znacznie głośniejszą jak II bo tam była cichutka, jak zejdziesz na 70% będzie znośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...