Lenyx44 Opublikowano Sobota o 09:10 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:10 (edytowane) Witam, mam takie kombo jak w opisie, gram w gry, oglądam filmy na you tubie, muzy słucham na spotify teraz już bezstratnym wariancie, co mam ustwawić w panelu windows...czy to bez znaczenia... voodoaudio ? mam obecnie ustawione 16bit i 44.1 bo dużo słucham ze spotify; Edytowane Sobota o 10:12 przez Lenyx44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano wczoraj o 12:52 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:52 (edytowane) Jeśli np. zdarza Ci się sterować głośnością z poziomu miksera PC, to ze wzgl. na samo SNR ustaw 24 bity. Natomiast próbkowanie ... 96 kHz to już niezły overkill, wiele ścieżek z filmów jest 48kHz (i 96kHz chyba też się trafiają), natomiast muzyka, to często 44,1k. Możesz ustawić 96 kHz 24bit jako uniwersalne rozwiązanie (a w np. foobar zrobić wysokiej jakości oversampling do 96 k). ps. ciekawostką jest to, że przetworniki pracujące przy wysokim próbkowaniu (np. ustawienie 192kHz zamiast 96kHz) potrafią mieś większe zniekształcenia na wyjściu analogowym, także bym nie ustawiał na ślepo absurdalnych częstotliwości (typu 192 kHz czy 384 kHz - wierz mi ... 96 kHz to już mega zapas do zakresu słyszalnego przez człowieka) Edytowane wczoraj o 12:53 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenyx44 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) a zostawienie 16bit i 44.1 to zły pomysł ? głównie słucham spotify... Edytowane 21 godzin temu przez Lenyx44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...