Skocz do zawartości
adammo777

Dysk a biała krecha, start systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Mam 4 dyski w PC:

Patriot P210 256GB sata - system win 11, 2 inne ssd sata, i WDC WD7500BPKX-00HPJT0 sata.

Od dłuższego czasu coś strzykało metalicznie w środku, nieregularnie i nadal tak bywa. Kilka mies. temu po włączeniu zasilania biała kreska w lewym górnym rogu i nie startuje system. Odczepiłem WDC i wystartował. Sprawdziłem kabelki, podłączyłem WDC w to samo miejsce tym samym kablem i startował, ale czasem partycje WDC znikały w systemie. Podłączyłem więc w inne miejsce na mobo innym kablem WDC i działał spokojnie przez jakiś czas. Dzisiaj znowu biała kreska. Sprawdziłem kabel, podłączyłem i jeszcze działa. Ponadto też ten WDC działa bezproblemowo przez adapter usb.

Czy to problem SSD systemowego, czy kabel zasilania do WDC? Czy może ten dysk twardy WDC?

CrystalDiskInfo_20251025134519.jpg

wdc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, karro napisał(a):

P210 od zawsze był zły xD pozbądź się go 

Mam na nim system od kilku lat. Początkowo kabelek sata był zbyt mocno spięty w obudowie i chodził na 3gb, zauważyłem to później i poluzowałem, chodzi do dzisiaj 6gb, ale wywala te błędy w diagnostyce.

Edytowane przez adammo777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi