BQB Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Nie wiem na co sie zdecydowac, czy kupic pompe cyrkulacyjna, czy tez EHEIMA, za cyrkulacyjna - temperatura wody moze byc nawet 60 stopni, EHEIM do 35, cena taka sama, ktora cichsza? A moze sa jakies inne marki pomp cyrkulacyjnych rownie cichych i wydajnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 grundfosy mogą pracować w 95 stopniach normalnie i troche przy 140 ja mam obiegową 25-40 i nie narzekam na hałas któryego prawie wcale nie ma ale jak masz od CO to monrza sie problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 nie narzekam na hałas któryego prawie wcale nie ma ale jak masz od CO to monrza sie problemyTzn? Mozesz uscisnic co znaczy "prawie wcale"? I jakie problemy sie mnoza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 słuchać lekki smer przy wyłączonym kompie a jak odpale kompa już jego nie słuchać i nie wiem czy pracuje i tym sie martwie a zapowietrzyć troche układu nie moge miernik przepływu sobie zrobie jak bedzie czas. A co do problemów to jest kupa cisnienie to podstawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 słuchać lekki smer przy wyłączonym kompie a jak odpale kompa już jego nie słuchaćA na ktorym biegu? A co do problemów to jest kupa cisnienie to podstawaJak miales problemy to opisz, czytalem, zeby ta pompa dzialala, to musi byc minimalne chociaz cisnienie na kruccu ssacym, czy o to chodzi? Jak sobie poradziles z tym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Kazda pompka ma swoje wady i zalety: EHEIM: :arrow: wysoka cena :arrow: dobra wydajnosc :arrow: bardzo wygodne wymiary :arrow: latwe mocowanie wezy :arrow: latwa to montazu :arrow: przy dobrej izolacji nieslyszalna CO: :arrow: cena porownywalna do EHEIM'a :arrow: nieprzecietna wydajnosc :arrow: w zaleznosci od modelu moga sie grzac :arrow: w miare ciche, choc niektore sa bezglosne :arrow: trudna do montazu :arrow: bardzo niewygodne wymiary :arrow: trudne mocowanie wezy :arrow: w zaleznosci od oporow moze wytworzyc bardzo wysokie cisnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 EHEIM: :arrow: przy dobrej izolacji nieslyszalna CO: :arrow: w zaleznosci od modelu moga sie grzac :arrow: w miare ciche, choc niektore sa bezglosne Eee... to jednak wezme EHEIMA, dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 No, ale jedyna ogromna zaleta pompek CO (punkt nr. 2) jest super wydajnosc. Sam nosze sie z zamiarem wymiany mojego EHIEM'a na jakas od OC. Moze Grundfos, moze Halm (ale ten pierwszy ma wydajnosc 10.000 l/h). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 a lesczyński odpada ? też jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 No, ale jedyna ogromna zaleta pompek CO (punkt nr. 2) jest super wydajnosc. Sam nosze sie z zamiarem wymiany mojego EHIEM'a na jakas od OC. Moze Grundfos, moze Halm (ale ten pierwszy ma wydajnosc 10.000 l/h). Ja tam nie mam takich wymagan, jak zastosuje EHEIMa 1250, to mi na dluuuugo wystarczy, nie mam zapedow az takiego zapalenca i nie mam az tyle czasu - zona, dziecko, praca, koledzy i komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 To zdecydowanie EHEIM dla Ciebie bedzie wygodniejszy. Fakt, ze na swojego 1250 musialem troche oszczedzac, ale naprawde jest super. Jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...