Skocz do zawartości
Ten co bigos głową miesza

Audio - najlepsze do grania w opisanej kwocie..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przychodzę z zapytaniem.. jakie są najlepsze słuchawki nauszne które wygłuszają - tłumią? dźwięk.. no generalnie że nie słychać wokół nas otoczenia , do 300-500 zł.. - Głównie do grania w gry i słuchania muzyki, mikrofon nie jest ważny.. ponieważ mam oddzielny .. Za propozycję dzięki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może klasycznie ISK HD-9999? (lub pierwowzór AKG K271 MKII). Dobrze wygłuszają i mają naturalna barwę głosu, nie podbijają sztucznie basu. Konstrukcji wokółusznej. Napisano już o nich mnóstwo recenzji, warto poczytać. Nie są stricte do gier, ale ja mam już lata i pewnie kupię jeszcze raz jak się zepsują.  Testowałem też Sony MDR-7506, tak samo naturalna barwa, ale strasznie sztywne i są nauszne a mi to nie odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przedziale cenowym nie mam najlepszego rozeznania, ale znajomi mocno mi tłuką ostatnio o JBLach. Za 500zł można teraz dostać 770NC Live i jakość dźwięku powinna w tym być znacznie lepsza od śmiesznie dudniących hyperxów czy innych razerów. Ogólnie radzę omijać "gamingowe" wynalazki, jeśli chcesz na tym słuchać muzyki.

Wyposażenie też wygląda nieźle. Jest możliwość podłączenia kablem audio, jest wbudowany mikrofon. BT 5.3.

Jeśli chodzi o ANC, musisz to sobie przetestować samodzielnie. Ta technologia czasami jest kłopotliwa i powoduje efekty typu odczuwalnego nacisku na uszy. Jedna osoba na tych samych słuchawkach to poczuje, inna nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy czego sluchasz, ogolnie ja mam kilka sluchawek z roznych klas cenowych, otwartych i zamknietych. Przy PC najczesciej korzystam z combo  Creative Aurvana SE i Sound Blaster X3 (teraz X4). I slucham muzyki w tle i gram. Uszy mi idealnie pasuja do tych sluchaweczek, a dzwiek jest fenomenalny jak na klase cenowa (synergia). Do klonsoli nadal uzywam HyperX Cloud Alpha 2 z mikrofonem Vmoda. Takie combo swietnie dziala w grach. HX'y sa swietne brzmieniowo, w dynamicznej muzyce, ale SE je zjada muzycznie pod kazdym wzgledem. SE'ki zjadaja 2 razy drozsze sluchawki IMO. Jerzeli chodzi o ANC, to musisz potestowac, bo roznie to dziala.

Przy takim budzecie bym odrzucil ANC, bo bedzie zbyt duzym kosztem brzmienia. Wiem bo mam Beoplay H95 i WH-1000XM5 i pierwsze maja lepsze brzmienie, ale znacznie gorsze ANC. Mialem kiedys JBL, ale sie polamaly i ANC byl slaby. Sluchawki bezprzewodowe, musza miec opcje na wpiecie jacka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi