Marcin17b Opublikowano Piątek o 17:27 Zgłoś Opublikowano Piątek o 17:27 Cześć, Mam problem z moim laptopem. Samoczynnie restartuje się w sytuacjach, gdy nie jest intensywnie użytkowany. Na przykład podczas pracy, przy pełnym wykorzystaniu mocy obliczeniowej, wszystko działa poprawnie, natomiast gdy pozostawię laptop włączony bez działających programów, uruchamia się ponownie. Podobnie dzieje się po włączeniu trybu uśpienia — laptop po prostu się restartuje. Jeśli mogłoby to w czymś pomóc to pod poniższym linkiem znajdują się wszystkie dane dotyczące specyfikacji modelu: https://archiwum.allegro.pl/oferta/lenovo-legion-5-ryzen-7-6800h-15-wqhd-165hz-ddr5-64gb-ssd-1500gb-rtx-3070-i15225296405.html Byłbym wdzięczny za wskazanie jakiegoś kierunku, na co pierwsze powinienem spojrzeć. A to jest mail który otrzymałem od firmy od której kupiłem laptopa. Dalej obowiązuje gwarancja... "Dzień dobry, dziękujemy za zgłoszenie. Opisany problem może wynikać zarówno z błędu oprogramowania, jak i z ustawień systemowych zarządzania energią. Czy system operacyjny był instalowany na nowo od momentu zakupu laptopa? Jeśli nie, prosimy w pierwszej kolejności o wykonanie reinstalacji systemu i sprawdzenie, czy problem nadal występuje na czystym systemie (bez dodatkowych aplikacji). Pozwoli to wykluczyć ewentualne błędy oprogramowania i potwierdzić, czy przyczyną może być usterka sprzętowa. Po wykonaniu instalacji prosimy o informację, czy problem ustąpił." Coś mi mówi, że chyba nie chcą mi za bardzo pomóc. Będę wdzięczny za każdą pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Piątek o 21:20 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:20 Witam odpisali właściwie , nikt nie odpowiada za to co ma możliwość instalować użytkownik , z jakiego korzysta oprogramowania i jak ma ustawiony/ skonfigurowany system , elo to leży po stronie użytkownika , firmy które sprzedają PC/Laptok zasadniczo nie konfigurują systemu dla i pod użytkownika sprawdził bym w pierwszej kolejności czy producent udostępnił do tego modelu aktualizacje Biosu , przed instalacja sprawdź dokładnie czy to twój model https://support.lenovo.com/pl/pl/downloads/ds557045 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 21:59 Zgłoś Opublikowano Piątek o 21:59 (edytowane) skoro laptop to sam mozesz sprawdzic ram. Sprawdz pojedynczo kości np, w roznych bankach Jak nic to masz program occt i 4 moduł,moze tam coś wyjdzie Edytowane Piątek o 22:02 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...