Skocz do zawartości
Marcin17b

Lenovo Legion restartuje się przy bezczynności

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z moim laptopem. Samoczynnie restartuje się w sytuacjach, gdy nie jest intensywnie użytkowany. Na przykład podczas pracy, przy pełnym wykorzystaniu mocy obliczeniowej, wszystko działa poprawnie, natomiast gdy pozostawię laptop włączony bez działających programów, uruchamia się ponownie. Podobnie dzieje się po włączeniu trybu uśpienia — laptop po prostu się restartuje.

Jeśli mogłoby to w czymś pomóc to pod poniższym linkiem znajdują się wszystkie dane dotyczące specyfikacji modelu: https://archiwum.allegro.pl/oferta/lenovo-legion-5-ryzen-7-6800h-15-wqhd-165hz-ddr5-64gb-ssd-1500gb-rtx-3070-i15225296405.html 

Byłbym wdzięczny za wskazanie jakiegoś kierunku, na co pierwsze powinienem spojrzeć.

A to jest mail który otrzymałem od firmy od której kupiłem laptopa. Dalej obowiązuje gwarancja...

"Dzień dobry,

dziękujemy za zgłoszenie. Opisany problem może wynikać zarówno z błędu oprogramowania, jak i z ustawień systemowych zarządzania energią.

Czy system operacyjny był instalowany na nowo od momentu zakupu laptopa?
Jeśli nie, prosimy w pierwszej kolejności o wykonanie reinstalacji systemu i sprawdzenie, czy problem nadal występuje na czystym systemie (bez dodatkowych aplikacji). Pozwoli to wykluczyć ewentualne błędy oprogramowania i potwierdzić, czy przyczyną może być usterka sprzętowa.

Po wykonaniu instalacji prosimy o informację, czy problem ustąpił."

Coś mi mówi, że chyba nie chcą mi za bardzo pomóc.

Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

odpisali właściwie , nikt nie odpowiada za to co ma możliwość instalować użytkownik , z jakiego korzysta oprogramowania i jak ma ustawiony/ skonfigurowany system , elo to leży po stronie użytkownika , firmy które sprzedają PC/Laptok zasadniczo nie konfigurują systemu dla i pod użytkownika  

sprawdził bym w pierwszej kolejności czy producent udostępnił do tego modelu aktualizacje Biosu , przed instalacja sprawdź dokładnie czy to twój model

https://support.lenovo.com/pl/pl/downloads/ds557045

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi