Skocz do zawartości
auto_joker

Share Center D-Link DNS-320L do pracy ciągłej na przykład na dokumentach.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam na imię Piotr.

Od około 10 lat używam Share Center D-linka do magazynowania kopii danych z komputera (kopie bezpieczeństwa). Okresowo kopiuje spakowany folder dokumentów,  źródła programów jakie pisze oraz inne dane. Odbywa się to mniej więcej kilka razy w miesiącu. Serwerek pracuje w trybie RAID-1 (ma dwa dyski).  Czasem podczas awarii komputera muszę mieć dostęp do tych danych zanim komputer zostanie naprawiony. Niestety okresowość tworzenia kopii powoduje  powstawanie luk. Komputer się popsuje a kopia bezpieczeństwa nie ma najnowszych danych. 

Czy tego typu urządzenie rekomendowane głównie jako magazyn danych (kopii etc)  nadaje się do  pracy w trybie ciągłego przetwarzania danych jak na przykład przetwarzanie na dysku lokalnym komputera ? 

Myślałem o przerzuceniu folderu z dokumentami z dysku lokalnego komputera na dysk serwerka i codzienną pracę na tych dokumentach, tak jak to robiłem na dysku komputera. Jest to bardzo wygodne ale . . .  nie wiem czy to w ogóle ma sens. Zdaje sobie sprawę  z potencjalnych zagrożeń tego rozwiązania. 

Pozdrawiam. 

Edytowane przez auto_joker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi