macialek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Moja płyta głowna ostatnimi czasy rozszalała się nieco. Otóż na drugim kanale ide mam podpięte dwa urządzenia (CD i hdd). Od pewnego czasu zdarza się, że nie wykrywa ich. Co się mogło spieprzyć, bo już pomysłów mi brakuje? Czy możliwe, że coś się dzieje z kontrolerem? Płyta główna to MSI K7T266 Pro2-U. (ms-6593). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Może kabelek siada, podmieniałeś? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Kabelek podmienialem, zasilanie przelaczalem, podkrecanie sciagalem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 a czy sam CD jest wykrywany? bo jesli tak to moze wlasnie dysk cos szwankuje, sam kontroler to raczej bardzo malo prawdopodobne, szukaj przyczyny ale raczej nie tutaj, sprawdz np ten dysk ktory chodzi z CD na pierwszym kanale np z innym dyskiem, albo sam itd itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 pokombinuje, choc na razie jest spoko odpukac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 pokombinuje, choc na razie jest spoko odpukac...pokombinuje, choc na razie jest spoko odpukac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Mis się działo podobnie... Tylko, że znikała nagrywarka+CDROM, winą był zainstalowany stary CloneCD i EasyCDCreator, dzieje się tak tylko na WinXP tera mam Win98 i wszystko spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.R.e.K Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Mi się zdarzało na Win98SE, że znikały cdromy. Płyte mam na intelu i440BX, więc instalacja InfInst (odpowiednik VIA 4in1) pomogło, na nowo zostały wykryte urządzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 hehe, tylko ze mi juz biuos ich nie widzi :) chyba jednak U6 pada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...