Skocz do zawartości
Agut321

Komputer do gier na raty

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry jeszcze raz chciałbym zamówić w końcu swój komputer do gier csgo chciałbym też spróbować pograć w Battlefield.

Najlepiej będzie chyba zamówić w Proline tutaj są dosyć dobre ceny i raty.

Zastanawiam się nad tymi 2 zestawami 

5500zl i 6000 zł czy warto dołożyć te pieniądze?

https://proline.pl/koszyk/d3f5b8d2

https://proline.pl/koszyk/1191f8ed

Widziałem też zestaw za 4 tyś 

https://blackwhite.tv/Komputer-Fusion-Gaming-3-0-p2040

Jaki najlepiej wybrać zestaw i monitor granie głównie w fullhd HD.

Dziękuję wszystkim za pomoc .

Edytowane przez Agut321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mniej statystycznie problemów losowych uświadczysz kupując RTX a nie RX 

nie wiem czy do takiego procesora nie lepiej było by zainwestować w zestaw chłodzący ciut wydajniejszy , ja ostatnio paczyłem Ryzena 5 7600 z Arctic Freezer 36 CO i po mimo ustawień w biosie PBO itd. dobić do 75°C przy 100% obciążenia żaden problem 

np.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE 

lub

be quiet! Pure Rock Pro 3 

spiesz sie spiesz sie bo cena pamięci ram idzie do góry i sie raczej nie szybko zatrzyma ( centra uczenia AI będą kupować tylko wincyj wincyj wincyj )  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Mr.T... napisał(a):

Witam

mniej statystycznie problemów losowych uświadczysz kupując RTX a nie RX 

nie wiem czy do takiego procesora nie lepiej było by zainwestować w zestaw chłodzący ciut wydajniejszy , ja ostatnio paczyłem Ryzena 5 7600 z Arctic Freezer 36 CO i po mimo ustawień w biosie PBO itd. dobić do 75°C przy 100% obciążenia żaden problem 

np.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE 

lub

be quiet! Pure Rock Pro 3 

spiesz sie spiesz sie bo cena pamięci ram idzie do góry i sie raczej nie szybko zatrzyma ( centra uczenia AI będą kupować tylko wincyj wincyj wincyj )  

A zasilacz ATX albo lepsza płytę opłaca się ?

W Proline nie ma tego 

Thermalright Phantom Spirit 120 SE 

Edytowane przez Agut321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Agut321 napisał(a):

A zasilacz ATX albo lepsza płytę opłaca się ?

i tak i nie , bo PC kupuje sie na tu i teraz a nie za za ileś czasu a moze i lat jak będę robić upgrade to , to i tak pewnie trzeba będzie zmienić płytę główna , ram a i na pewno zasilacz 

wybrany zasilacz w zupełności wystarczy pod ta konfiguracje , fakt ja bym szukał z odpinanymi kablami , chcąc wybiec do przodu i czy kupować lepszy zasilacz np. ATX 3.1 to trzeba by trochę do niego dołożyć a skoro PC bierzesz na raty to raczej dopóki ich nie spłacisz raczej nie będzie dodatkowo sie obciążał finansowo robiąc w miedzy czasie dodatkowy upgrade np. o kartę graficzna  , ja kupiłem ostatnio dla testu  Modecom Volcano Hex 750W Gold za 396pln. , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne   

czy opłaca sie kupować lepszą czy nowsza płytę główna np. na B850 ,  z jednej strony tak bo to poprawiona konstrukcja , ale trzeba popatrzeć czy to co ona na w specyfikacji faktycznie wykorzystasz w tej konfiguracji PC, raczej nie.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Mr.T... napisał(a):

i tak i nie , bo PC kupuje sie na tu i teraz a nie za za ileś czasu a moze i lat jak będę robić upgrade to , to i tak pewnie trzeba będzie zmienić płytę główna , ram a i na pewno zasilacz 

wybrany zasilacz w zupełności wystarczy pod ta konfiguracje , fakt ja bym szukał z odpinanymi kablami , chcąc wybiec do przodu i czy kupować lepszy zasilacz np. ATX 3.1 to trzeba by trochę do niego dołożyć a skoro PC bierzesz na raty to raczej dopóki ich nie spłacisz raczej nie będzie dodatkowo sie obciążał finansowo robiąc w miedzy czasie dodatkowy upgrade np. o kartę graficzna  , ja kupiłem ostatnio dla testu  Modecom Volcano Hex 750W Gold za 396pln. , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne   

czy opłaca sie kupować lepszą czy nowsza płytę główna np. na B850 ,  z jednej strony tak bo to poprawiona konstrukcja , ale trzeba popatrzeć czy to co ona na w specyfikacji faktycznie wykorzystasz w tej konfiguracji PC, raczej nie.  

Chłodzenie procesora be quiet! Dark Rock 5 (BK035) będzie ok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi