Agut321 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Dzień dobry jeszcze raz chciałbym zamówić w końcu swój komputer do gier csgo chciałbym też spróbować pograć w Battlefield. Najlepiej będzie chyba zamówić w Proline tutaj są dosyć dobre ceny i raty. Zastanawiam się nad tymi 2 zestawami 5500zl i 6000 zł czy warto dołożyć te pieniądze? https://proline.pl/koszyk/d3f5b8d2 https://proline.pl/koszyk/1191f8ed Widziałem też zestaw za 4 tyś https://blackwhite.tv/Komputer-Fusion-Gaming-3-0-p2040 Jaki najlepiej wybrać zestaw i monitor granie głównie w fullhd HD. Dziękuję wszystkim za pomoc . Edytowane 2 godziny temu przez Agut321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Zrobisz jak będziesz uważał za stosowne, ale branie kredytu na zabawki? ... 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Witam mniej statystycznie problemów losowych uświadczysz kupując RTX a nie RX nie wiem czy do takiego procesora nie lepiej było by zainwestować w zestaw chłodzący ciut wydajniejszy , ja ostatnio paczyłem Ryzena 5 7600 z Arctic Freezer 36 CO i po mimo ustawień w biosie PBO itd. dobić do 75°C przy 100% obciążenia żaden problem np. Thermalright Phantom Spirit 120 SE lub be quiet! Pure Rock Pro 3 spiesz sie spiesz sie bo cena pamięci ram idzie do góry i sie raczej nie szybko zatrzyma ( centra uczenia AI będą kupować tylko wincyj wincyj wincyj ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agut321 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 44 minuty temu, Mr.T... napisał(a): Witam mniej statystycznie problemów losowych uświadczysz kupując RTX a nie RX nie wiem czy do takiego procesora nie lepiej było by zainwestować w zestaw chłodzący ciut wydajniejszy , ja ostatnio paczyłem Ryzena 5 7600 z Arctic Freezer 36 CO i po mimo ustawień w biosie PBO itd. dobić do 75°C przy 100% obciążenia żaden problem np. Thermalright Phantom Spirit 120 SE lub be quiet! Pure Rock Pro 3 spiesz sie spiesz sie bo cena pamięci ram idzie do góry i sie raczej nie szybko zatrzyma ( centra uczenia AI będą kupować tylko wincyj wincyj wincyj ) A zasilacz ATX albo lepsza płytę opłaca się ? W Proline nie ma tego Thermalright Phantom Spirit 120 SE Edytowane 2 godziny temu przez Agut321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Agut321 napisał(a): A zasilacz ATX albo lepsza płytę opłaca się ? i tak i nie , bo PC kupuje sie na tu i teraz a nie za za ileś czasu a moze i lat jak będę robić upgrade to , to i tak pewnie trzeba będzie zmienić płytę główna , ram a i na pewno zasilacz wybrany zasilacz w zupełności wystarczy pod ta konfiguracje , fakt ja bym szukał z odpinanymi kablami , chcąc wybiec do przodu i czy kupować lepszy zasilacz np. ATX 3.1 to trzeba by trochę do niego dołożyć a skoro PC bierzesz na raty to raczej dopóki ich nie spłacisz raczej nie będzie dodatkowo sie obciążał finansowo robiąc w miedzy czasie dodatkowy upgrade np. o kartę graficzna , ja kupiłem ostatnio dla testu Modecom Volcano Hex 750W Gold za 396pln. , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne czy opłaca sie kupować lepszą czy nowsza płytę główna np. na B850 , z jednej strony tak bo to poprawiona konstrukcja , ale trzeba popatrzeć czy to co ona na w specyfikacji faktycznie wykorzystasz w tej konfiguracji PC, raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agut321 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, Mr.T... napisał(a): i tak i nie , bo PC kupuje sie na tu i teraz a nie za za ileś czasu a moze i lat jak będę robić upgrade to , to i tak pewnie trzeba będzie zmienić płytę główna , ram a i na pewno zasilacz wybrany zasilacz w zupełności wystarczy pod ta konfiguracje , fakt ja bym szukał z odpinanymi kablami , chcąc wybiec do przodu i czy kupować lepszy zasilacz np. ATX 3.1 to trzeba by trochę do niego dołożyć a skoro PC bierzesz na raty to raczej dopóki ich nie spłacisz raczej nie będzie dodatkowo sie obciążał finansowo robiąc w miedzy czasie dodatkowy upgrade np. o kartę graficzna , ja kupiłem ostatnio dla testu Modecom Volcano Hex 750W Gold za 396pln. , pierwsze wrażenie bardzo pozytywne czy opłaca sie kupować lepszą czy nowsza płytę główna np. na B850 , z jednej strony tak bo to poprawiona konstrukcja , ale trzeba popatrzeć czy to co ona na w specyfikacji faktycznie wykorzystasz w tej konfiguracji PC, raczej nie. Chłodzenie procesora be quiet! Dark Rock 5 (BK035) będzie ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu raczej tak, tylko cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agut321 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Mr.T... napisał(a): raczej tak, tylko cena... Tego co poleciłeś to nie ma 14 minut temu, Mr.T... napisał(a): raczej tak, tylko cena... Zrobimy koszyk idealny który mogę zamówić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...