krzypaw Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Witam wszystkich, przestałem śledzić rynek desktopów kilka lat temu i się nie orientuję w aktualnościach. Potrzebuję komputer do małej firmy na serwer SQL, będzie tam baza danych i z tym komputerem będzie się łączyło 5 innych komputerów jako klient do serwera. Na ten komputer chciałbym wydać jak najmniej ale żeby miał potrzebną wydajność na kilka lat. Potrzebuję pomocy w doborze proca, mobo, ram i zasilacza. Procek wybrałem z AMD 7 7700 ale nie wiem jaką do niego wybrać płytę główną, przede wszystkim stabilność i obsługa raid, bez wifi, bluetooth, wodotrysków. Chcę kupić RAM 2x16. Bez karty graficznej. Obudowa pewnie jakaś atx. Zasilacz obojętnie jaki markowy, pewnie 500 W będzie z dużym zapasem. Dyski pewnie pod system jakiś SSD a na dane 2 HDD w raid mirroring. Edytowane 5 godzin temu przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...