adammo777 Opublikowano 19 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2025 Hej Chodzi o ups BGM2200B-GR 2200VA/1320W. Jak dla mnie ma mało wejść, w związku z czym czy można bezpiecznie przez zwykłą przedłużkę (na pewno nie przez listwę przeciwprzepięciową, to niezalecane) w gniazdo upsa irc podłączyć pc (zasilacz 600w) z monitorem? Wiem, że producent nie zaleca podłączania listew, przejściówek etc., ale praktyka praktyką. Ups swoim zasilaniem jest podłączony bezpośrednio do ściany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 Co do "niezalecane przez listwę" - moim zdaniem oczywistym jest, że najlepiej łączyć pojedyncze urządzenie do jednego gniazda UPS, ale jak nie masz wyjścia, użyj listwy. Ja bym dbał o równomierne obciążenie gniazd (czyli jak masz urządzenie 600W i 5 urządzeń po 20W każde, to model 600W daj bezpośrednio do jednego gniazda, a pozostałe mało watowe drobiazgi, do listwy i drugiego gniazda). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammo777 Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 2 schuko mam zajęte. Mam na razie pomysł kupić nowy kabel zasilający do pc, aby podłączyć pc bezpośrednio do gniada IRC, a do drugiego irc przedłużacz z monitorem i ruterem. Tylko pomoc techniczna producenta straszy mnie nawet przed używaniem przedłużek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...