Skocz do zawartości
lars8

Laptop do pracy. 64 GB

Rekomendowane odpowiedzi

Mój stary lapek (Huawei i7 16GB) już nie spełnia wymagań codziennej pracy czas i muszę rozejrzeć się za czymś nowym.

Potrzebuję:

- dużo RAM, mnóstwo jednocześnie otwartych zakładek w kilku przeglądarkach, softy biurowe, rzadko softy coś co zjada dużo Ram i procesora. Raczej myślę o 64GB.

- procesor: nie mam wymagań, ale żeby nie zamulał

- granie: nie

- ekran 14 cali lub mniej. Często praca na kanapie, podróże (mile widziany lekki). Na co dzień podłączony do monitora i zew. klawiatury.

- kultura pracy: nie nagrzewa się jak piekarnik + w miarę cicha praca przy małym i średnim obciążeniu. Laptop chodzi średnio 10-12 godzin na dobę.

- jakość wykonania: żeby nic nie urwało się po paru miesiącach użytkowania 🙂

- raczej nie HP. Mam bardzo złe doświadcznie z tej marki i tematów związanych szczególnie z aktualizacjami softu i sterowników. Ale może coś się zmieniło ? 🙂

- bateria: im dłużej tym lepiej

- budżet: chcialem się zmieścić w 10k ale z tego co się rozglądałem raczej niemożliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest coś jak Clevo ? To miałem składaka. Nie chcę takich rzeczy mam np. ogromny problem dokupić klawiaturę bo padała. Jakoś wykonania obudowy niska, słaba dostępność części, a sprzedawca nie pomaga. Nie wiem jak z tym co poleciłeś ale mam złe doświadczenie ze składakami i wolałbym w to nie iść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, lars8 napisał(a):

To jest coś jak Clevo ? To miałem składaka. Nie chcę takich rzeczy mam np. ogromny problem dokupić klawiaturę bo padała. Jakoś wykonania obudowy niska, słaba dostępność części, a sprzedawca nie pomaga. Nie wiem jak z tym co poleciłeś ale mam złe doświadczenie ze składakami i wolałbym w to nie iść.

To jest laptop na kadłubku clevo ale jak ja u w swoim poprzednim laptopie wymieniałem ekran bo uszkodziłem to napisałem do dm i mi wysłali bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo jak szukałem z 64GB, takim mniejszym monitorem to wszystko było powyżej 10 k. Jakieś HP się pojawiały na x-kom ale nie chce HP. I nie chce składaka na clevo. Zaproponujesz coś? Mogę ewentualnie zmiejszyć wymagania RAM z 64 a 32 ale z możliwością dołożenia na 64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi