lars8 Opublikowano 22 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2025 Mój stary lapek (Huawei i7 16GB) już nie spełnia wymagań codziennej pracy czas i muszę rozejrzeć się za czymś nowym. Potrzebuję: - dużo RAM, mnóstwo jednocześnie otwartych zakładek w kilku przeglądarkach, softy biurowe, rzadko softy coś co zjada dużo Ram i procesora. Raczej myślę o 64GB. - procesor: nie mam wymagań, ale żeby nie zamulał - granie: nie - ekran 14 cali lub mniej. Często praca na kanapie, podróże (mile widziany lekki). Na co dzień podłączony do monitora i zew. klawiatury. - kultura pracy: nie nagrzewa się jak piekarnik + w miarę cicha praca przy małym i średnim obciążeniu. Laptop chodzi średnio 10-12 godzin na dobę. - jakość wykonania: żeby nic nie urwało się po paru miesiącach użytkowania 🙂 - raczej nie HP. Mam bardzo złe doświadcznie z tej marki i tematów związanych szczególnie z aktualizacjami softu i sterowników. Ale może coś się zmieniło ? 🙂 - bateria: im dłużej tym lepiej - budżet: chcialem się zmieścić w 10k ale z tego co się rozglądałem raczej niemożliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Na stronie dream machines możesz sobie skonfigurować speckę laptopa jaką tylko chcesz, do 10k na spokojnie się zmieścisz, taki np V540TU-14PL32 do tego dołożenie ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lars8 Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 To jest coś jak Clevo ? To miałem składaka. Nie chcę takich rzeczy mam np. ogromny problem dokupić klawiaturę bo padała. Jakoś wykonania obudowy niska, słaba dostępność części, a sprzedawca nie pomaga. Nie wiem jak z tym co poleciłeś ale mam złe doświadczenie ze składakami i wolałbym w to nie iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 19 godzin temu, lars8 napisał(a): To jest coś jak Clevo ? To miałem składaka. Nie chcę takich rzeczy mam np. ogromny problem dokupić klawiaturę bo padała. Jakoś wykonania obudowy niska, słaba dostępność części, a sprzedawca nie pomaga. Nie wiem jak z tym co poleciłeś ale mam złe doświadczenie ze składakami i wolałbym w to nie iść. To jest laptop na kadłubku clevo ale jak ja u w swoim poprzednim laptopie wymieniałem ekran bo uszkodziłem to napisałem do dm i mi wysłali bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lars8 Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 No bo jak szukałem z 64GB, takim mniejszym monitorem to wszystko było powyżej 10 k. Jakieś HP się pojawiały na x-kom ale nie chce HP. I nie chce składaka na clevo. Zaproponujesz coś? Mogę ewentualnie zmiejszyć wymagania RAM z 64 a 32 ale z możliwością dołożenia na 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 może coś takiego: Laptop ASUS ROG Flow Z13 GZ302EA-RU126W 13.4" IPS 180Hz Ryzen AI MAX+ 395 64GB RAM 1TB SSD Windows 11 Home - 10,7k zł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lars8 Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Widzę, że na AMD ten lapek zrobiony. Nie mam przekonanai bo tych przygodach nieudanych z HP gdzie też było AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 To nie te czasy, teraz w prockach rządzi AMD. Dodatkowo jego integra - rx8060S - to odpowiednik RTX460ti. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lars8 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Dzięki za info. Ten lapek faktycznnie wygląda sensownie. Ciekawe czy są szanse, że w najbliższych miesiącach stanieje trochę RAM, za 8 bym go brał 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Nie ma szans na tańszy ram. Dodatkowo amd i nvidia zapowiedziały też, że podniosą ceny grafik. Także tanie ceny sprzętu komputerowego się kończą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lars8 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 Bańka na AI pęknie za rok to za 5k go kupie 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 może i tak być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...