tomasz1w Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 Cześć, Wczoraj kupiłem zasilacz do nowego buildu utrzymanego w biało-srebrnych kolorach: NZXT C1200 ATX 3.1. Płyta główna to Gigabyte Aorus B850 Elite WiFi7. Mam pewien problem z doborem kabli z Cable Mod do tego zasilacza i płyty głównej. Gniazda zasilacza wyglądają tak: Gniazda do podłączenia CPU na płycie głównej to kombinacja 8+4: A przewody z Cable Mod możliwe do wyboru w przypadku zasilania CPU są takie: Moje pytanie, które kable z Cable Mod najlepiej wybrać z ww. wymienionych. Nie szukam rozwiązań na skróty, nie chcę też żeby sterczały mi jakieś nieużywane końcówki. Czyżbym źle wybrał płytę główną? Jak rozwiązać temat gniazd 8+4 na mojej płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz1w Opublikowano 24 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2025 Generalnie taki zestaw kabli sobie założyłem, no i jak wyżej wspomniałem mam wątpliwości co do tego 8+4 EPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz1w Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Pogrzebałem jeszcze trochę i sprawa wydaje się jasna: W związku z tym do zasilania CPU zamówię 2 oddzielne przewody EPS: jeden 8 pin a drugi 4 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz1w Opublikowano 25 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2025 Ostatecznie taki zestawik wyszedł: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...