Arekko Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co do tej sieciowki to slyszalem cos kiedys ze jest mozliwe zjaranie sieciowki jak sie lonczysz przez koncentryk - niewiem dokladnie bo w zyciu mi sie nie zdazylo spalic sieciowki ale najprawdopodobniej jest to mozliwe jezeli masz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y kabel, wiec radze loczyc sie przez skretke. Co do udostepniania netu innym kompom to xp ma bardzo latwy i wygodny zestaw nazedzi sluzocych do dzielenia łacza z innymi maszynami. Ja znam 2 na udostepnianie netu innym : 1 to server proxy - (poszukaj na guglach ;) ) 2: dzielenie łacza standardowo wbudowane w wingroze (poszukaj w wingrozowskim helpie) I 1 pytanko cos ty za plytke kupil za 800 zika ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekko Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co do tej sieciowki to slyszalem cos kiedys ze jest mozliwe zjaranie sieciowki jak sie lonczysz przez koncentryk - niewiem dokladnie bo w zyciu mi sie nie zdazylo spalic sieciowki ale najprawdopodobniej jest to mozliwe jezeli masz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y kabel, wiec radze loczyc sie przez skretke. Co do udostepniania netu innym kompom to xp ma bardzo latwy i wygodny zestaw nazedzi sluzocych do dzielenia łacza z innymi maszynami. Ja znam 2 na udostepnianie netu innym : 1 to server proxy - (poszukaj na guglach ;) ) 2: dzielenie łacza standardowo wbudowane w wingroze (poszukaj w wingrozowskim helpie) I 1 pytanko cos ty za plytke kupil za 800 zika ?? jak stac cie na takie cacko to kup sobie routera i po ptokach ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekko Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Co do tej sieciowki to slyszalem cos kiedys ze jest mozliwe zjaranie sieciowki jak sie lonczysz przez koncentryk - niewiem dokladnie bo w zyciu mi sie nie zdazylo spalic sieciowki ale najprawdopodobniej jest to mozliwe jezeli masz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y kabel, wiec radze loczyc sie przez skretke. Co do udostepniania netu innym kompom to xp ma bardzo latwy i wygodny zestaw nazedzi sluzocych do dzielenia łacza z innymi maszynami. Ja znam 2 na udostepnianie netu innym : 1 to server proxy - (poszukaj na guglach ;) ) 2: dzielenie łacza standardowo wbudowane w wingroze (poszukaj w wingrozowskim helpie) I 1 pytanko cos ty za plytke kupil za 800 zika ?? jak stac cie na takie cacko to kup sobie routera i po ptokach ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Temat mozna uznac za zamkniety, poniewaz wszystko sie udalo, dzieki noose za cierpliwosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Plyte glowna to mam MSI 875P NEO A jak sprawdzic czy mam skretke czy nie? i jak sprawdzic czy lacze sie poprzez koncentryk? I czy da sie jakos wprowadzic limit sciagania na drugim kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 hehe ;) nie ma za co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Popatrz na kable :lol: Koncentryk = okraga koncowka, skretka = rj45...:D W programach dolaczonych do win$...windy :lol: nie zrobisz limitow....(chyba, jesli sie myle to mnie poprawcie ;) ) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Hmm koncowka wyglada tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No to masz skretke....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 uff to dobrze... hmm poczym rozpoznajesz ze to jest zkretka albo te drugie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 L :lol: L ;) skretka to jest takie cosik co Ty masz BNC to taki zazwyczaj czarny kabel wygladame przypominajacy ten od kablowki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Nie zkretke tylko skretke :P Popatrz na moj post troszke wyzej :P Dodam jeszcze ze skretka ma 8 zyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No to i skretka :) no i ona ma 8 zyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 L :lol: L ;) skretka to jest takie cosik co Ty masz BNC to taki zazwyczaj czarny kabel wygladame przypominajacy ten od kablowki :P rotfl ;] to jest najwazniejsza cecha bnc - sa czarne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Heh, a ja mialem bialego koncentryka :P PS. Kiedys to bylo dobrze... nie bylo inetu (byl malo popularny) i kazdy zamiast walic na forum nowy topic sam probowal zrobic co chcial...albo szukal wiedzy sam a nie szedl na latwizne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 L :lol: L ;) skretka to jest takie cosik co Ty masz BNC to taki zazwyczaj czarny kabel wygladame przypominajacy ten od kablowki :P rotfl ;] to jest najwazniejsza cecha bnc - sa czarne ;] ja sie spotykalem z czarnymi do LAN i bialymi do kablowki, dlatego pisze, ze zazwyczaj sa czarne :P nie czepiaj sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No nie panowie i panie ale się spłakałem :cry: ze śmiechu :lol: jak czytałem pierwszą część tego tematu. naprawdę przednia jazda. Ale potem trochę żal mi się zrobiło tego 15 latka virtuomaniak'a. Znam ten ból tworzenia sieci bez potrzebnej wiedzy lub osoby która mogła by doradzać. Jakby co to służę stosowną wiedzą dla osób chcących dzielić łącze no X-kompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wejdz na strone www.chip.pl póżnij na strone www.enter.pl i znajdziesz. Na tych stronach są archiwa starych numerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...