Skocz do zawartości
Gentleman

Nowa karta dźwiękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

kupuję płytę SAPPHIRE Nitro+ B850A, ponieważ odchodzę z AM4 i przesiadam się z ASUS X570-E WIFI II, w którym to AUDIO było niczego sobie

niestety na tym Sappku widzę, stary kodek również w przeciętnym wykonaniu i przeciętnej izolacji więc raczej nie będzie on grzeszył jakością i wydajnością

czy ktoś może się zna na aktualnie sensownych rozwiązaniach audio pod pcie? kiedyś było creative i soundblaster audigy z wyjściami optycznymi oraz 5.1/7.1 i DD/DTS

dziś widzę, że mają mic-in i jeden out..... i ewentualnie usb-c.... i są na usb z pokrętłami hmm

potrzebuję DD / DTS, optyka, 5.1 / 7.1 po analogu, + mic analog, opcje po usb-c są mi zbędne

systemy to w11 x64 pro oraz ubuntu studio

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

Witam

szukaj najlepiej używek dużo nie kosztują a zachwalać nie trzeba. 

Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Z

bo jest tez wersja Z SE ale różnica tylko tyle dodali 7.1 a w wersji Z jest 5.1   

i stery działają pod win11 

mmm to nie to ; p

ale naprowadziłeś mnie skutecznie tą sugestią i wylądowałem tutaj:
https://pl.creative.com/aeseries/#ae7

i to jest właśnie to czego potrzebuję

więc thnx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma róży bez kolców , czy jakoś tak

jako posiadacz AE-7 , co mogę napisać , karta po wyjęciu z pudełka , gra tak że du..py nie urywa , dopiero po skonfigurowaniu pod siebie profilu SBX , karta gra czysto naturalnie , ale gdzieś wjebało soczysty bass

także nadal uważam ze kupując AE-7 powinien być to świadomy wybór , ja kupowałem z ciekawości czyli w ciemno 

karty poprzedniej generacji czyli właśnie , Creative Sound Blaster Z , maje taki bass jaki powinien być że cała buda sie trzęsie a nie tylko takie tam pyk pytk... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi