Trendzik Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ma ktoś taką płytę ?? Potrzebuje różnych informacji na jej temat ! Szukałem w necie lecz nie mogę nic znaleźć! Interesują mnie tylko teksty po polsku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Plyta jest spox za te cene trudno dostac cos lepszego opcji w biosie multum zreszta to Epox na starym zasilaczu moj xp1700+ chodzi spoko na 2gh - nie mialem z nia zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Plyta jest spox za te cene trudno dostac cos lepszego opcji w biosie multum zreszta to Epox na starym zasilaczu moj xp1700+ chodzi spoko na 2gh - nie mialem z nia zadnych problemow OT Chyba ze abita kt333/kt400 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Właśnie też chcem zmienić FSB na 166Mhz :) I mam do ciebie takie pytanie : Czy musiałeś zmieniać zasilanie np. procka lub innych akcesoriów ??? Jakiego używasz chłodzenia ?? Jaką masz temp. w stresie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Napiecie podniosłem z 1.6 do 1.625 czyli niewiele pamiec z 133 do 166 bez zmiany napiecia ale wytrzymują tylko ustawienia fast na turbo juz kicha nawet po podniesieniu napiecia cooler którego używam to GlacialTech 2320 cienki - ale juz niedlugo w przyszłym tygodniu zmiana na 2420.Temp w stresie 56c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Napiecie podniosłem z 1.6 do 1.625 czyli niewiele pamiec z 133 do 166 bez zmiany napiecia ale wytrzymują tylko ustawienia fast na turbo juz kicha nawet po podniesieniu napiecia cooler którego używam to GlacialTech 2320 cienki - ale juz niedlugo w przyszłym tygodniu zmiana na 2420.Temp w stresie 56c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ok. A bez zmiany napięcia pójdzie na 166 Mhz ?? I jeszcze jedno : gdzie się podkręca to FSB w biosie ?? Ja mam dostępną tylko opcje CPU CLOCK , i to chyba tym , czyż tak ??? A czy bezpieczna jest zmiana w opcjach ramów z CAS 2,5 na CAS 2,0 ?? Ramy mam zwyłkłe jakieś , pewnie jakiegoś wolnego tajwańskiego producenta:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ok. A bez zmiany napięcia pójdzie na 166 Mhz ?? I jeszcze jedno : gdzie się podkręca to FSB w biosie ?? Ja mam dostępną tylko opcje CPU CLOCK , i to chyba tym , czyż tak ??? A czy bezpieczna jest zmiana w opcjach ramów z CAS 2,5 na CAS 2,0 ?? Ramy mam zwyłkłe jakieś , pewnie jakiegoś wolnego tajwańskiego producenta:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ok. A bez zmiany napięcia pójdzie na 166 Mhz ?? I jeszcze jedno : gdzie się podkręca to FSB w biosie ?? Ja mam dostępną tylko opcje CPU CLOCK , i to chyba tym , czyż tak ??? A czy bezpieczna jest zmiana w opcjach ramów z CAS 2,5 na CAS 2,0 ?? Ramy mam zwyłkłe jakieś , pewnie jakiegoś wolnego tajwańskiego producenta:) ohh... to nie zalezy od mobo tylko od proca niektorym mozesz zanizyc i pojda co do ramow to te opcje sa bezpieczne tylko im mniejsze wartosci tym komp moze byc mniej stabilny tymbardziej jesli masz nonamey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ok. A bez zmiany napięcia pójdzie na 166 Mhz ?? I jeszcze jedno : gdzie się podkręca to FSB w biosie ?? Ja mam dostępną tylko opcje CPU CLOCK , i to chyba tym , czyż tak ??? A czy bezpieczna jest zmiana w opcjach ramów z CAS 2,5 na CAS 2,0 ?? Ramy mam zwyłkłe jakieś , pewnie jakiegoś wolnego tajwańskiego producenta:) ohh... to nie zalezy od mobo tylko od proca niektorym mozesz zanizyc i pojda co do ramow to te opcje sa bezpieczne tylko im mniejsze wartosci tym komp moze byc mniej stabilny tymbardziej jesli masz nonamey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zmieniłem FSB na 166 i zmieniłem mnożnik na 11x ! Teraz komputer jest znacznie szybszy ! Ma 500 punktów więcej w 3D Mark-u ! Jak zmienie mnożnik na 12 to jest jeszcze ok ! Ale jak zastosuje mnożnik 12,5 to komputer się włącza ale Windows już nie ! Czy należy zmienić napięcie ?? Jak tak to o ile ?? I czy coś może się stać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...