EsiuWWW Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Cześć mam pytanie. Posiadam coś takiego https://www.x-kom.pl/p/621481-desktop-x-kom-ho-100-i3-10100-16gb-2401tb.html. Obecnie w kompie siedzi Geforce GT 1030 LP. Chciałbym kupić coś mocniejszego, aczkolwiek ograniczeniem jest buda i zasilacz. Gram raczej w starsze tytuły i nie zależy mi na jakiejś super wydajności. Fajnie gdyby dało się Wiedźmina 3 na low odpalić, bo gre posidam od dłuższego czasu a nie mam na czym to odpalić. Pytanie czy coś takiego https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-3050-oc-low-profile-6gb?gad_source=1&gad_campaignid=16707762198 wejdzi do tej budy, albo jak sprawdzić czy to wejdzie? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 (edytowane) Obudowę kupić normalną i bebechy przenieś do niej, później kupić mocniejszy zasilacz 550-650W i do tego B570 10GB. To coś z linka kompletnie nieopłacalne. Ale całościowo modernizacja będzie droższa jak sama karta graficzna. Obudowa którą masz jest cieniutka, więc ta karta RTX 3050 proponowana nie wejdzie(musiał byś zmieniać jej śledź na niższy) chyba że w zestawie jest taki, ale jak wyżej za 50zł więcej masz Arca od intela. Edytowane 15 Grudnia 2025 przez Zwykły User2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 10 godzin temu, Zwykły User2 napisał(a): i do tego B570 10GB. Arc i starsze gry to dobre połączenie? Nie mam nic do Intela ale nie polecałbym takiego gpu osobie, która zamierza grać w coś starszego. Co do tej 3050, ja bym wolał właśnie wymienić najpierw psu, na co kolwiek mocniejszego 650-700w i kupił chociażby takie 5050-5060 low profile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 24 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2025 Dzięki panowie za sugestie. Dokupiłem nowa budę i zasilacz 750w. Pomyślę co jeszcze co używanego z grafiki wsadzić żeby wyszło możliwe tanio i wydajnie. Może w końcu uda mi się zagrać w tego Wiedźmina 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...