Skocz do zawartości
Kaeres

Sterowniki Omega w GF

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy tego nie instalowalem. Zauwazylem w jakims temacie o Omegach do NV i mocno podniecony sciagnalem wersje 1.4403. Odpalilem kilka gierek i jak narazie oprocz "oszukiwania" nas niby jakoscia w postaci dopasowania palety kolorow nie zauwazylem roznicy w jakosci obrazu.

Moze dlatego, ze zawsze ustawione mam sterowniki na najlepsza jakosc w zakladkach ?

Czytalem w readme, ze wlasnie na tym polega ich praca - wlaczaja po prostu optymalizacje jakosci w sterownikach. Czyzby programik 8MB mial zastapic przesuniecie dwoch suwakow w zakladkach ?

W predkosci dzialania nie zauwazylem roznic rowniez (oczywiscie nie odpalalem 3dmarka bo juz go nie mam na HDD z 2 miesiace).

Czy inni uzytkownicy NV maja cos do powiedzenia na ten temat ?

P.S. Sprawdze jeszcze w Splinter Cell bo wlasnie instaluje aby sie przekonac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile dobrze pamietam to np. Niemiec (z tego forum) uzywa Omeg w swoim GF 3ti200 i jest nimi tak oczarowany, ze o detonatorach nie chce slyszlec...

:P

bo jestem z nich zadowolony :) tylko ja mam wersje 43.45 i narazie nie zanosi sie na zmiane bo wszystko chodzi super. roznic w szybkosci duzych nie ma, ale textury wygladaja lepiej.

Stery od NV tez mialem ustawione na MAX jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli nie zainstalowales sterownikow z katalogu Quality, to niczego nie zobaczysz, bo masz zwykle detonatory.

A co do jakosc, to ciezko wychwycic takie rzeczy... Ale tekstury faktycznie sa dokladniejsze. I nie wolno nic przestawiac w detonatorach po instalacji omegi, poza OC i AA.

Mysle, ze cos jest w tych sterownikach, ale nie ma co oczekiwac cudow ;)

A co do wydajnosci: maja taka mniej wiecej jak detki na sredniej jakosci obrazu, a obraz jak na najwyzszej - chyba warto.

ja mam 44.03, wynik ktoregos z markow jest na omegach w podpisie chyba (albo nie..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi