wendigoo Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Witam, ostatnio pojawiły mi się migające białe paski na monitorze firmy Gigabyte. Gdy próbuję zmienić odświeżanie monitora, im niższe, tym więcej pojawia się tych pasków. Jak ustawię na 170 Hz, to paski po chwili znikają, ale po jakimś czasie znowu się pojawiają, tylko jest ich najmniej z wszystkich częstotliwości. Monitor ma zaledwie pół roku, czy jest to wina monitora, czy może problem z kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Witam działa zgodnie z założeniami Gigabyte , xD co można zrobić , czy posiadasz procesor z igpu ? , jeśli tak to można dla testu PC wyłączyć kabelek z karty graficznej przełożyć do płyty głównej i zobaczyć jak wyświetla obraz sprawdzić wymienić kabel jak jest na HDMI to zamienić na DP lub odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendigoo Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Hej nie posiadam zintegrowanej karty, mam RTX 5060TI, jutro sobie ogarnę kabel DP, tylko dziwne że te białe paski znikają, potem znowu się pojawiają i dlaczego jest ich więcej kiedy zmieniam częstotliwość odświeżania, tak jak na obrazkach, im mniejsza to jest ich więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Dwa tygodnie temu w mojej iiyamie X2483hsu połowa monitora rozbłyskała. Stawiałem na monitor, później karat graficzna, lub ewentualnie kabel. Podłączyłem do integry innym kabelkiem, błyskało mniej, ale wiadomo było, że to jednak monitor. Także zmieniłem na.... gigabyte. Także musisz sprawdzić, zwłaszcza, że paski na ekranie to często oznaka padającej pamięci na grafice. Jaki masz procesor i monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 3 minuty temu, MiG29 napisał(a): Jaki masz procesor i monitor? wisz zamieszczone zdjęcia są na tyle wyraźne aby odczytać - Informacje o wyświetlaczu - G27F 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendigoo Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Monitor tak jak kolega MR.T napisał Gigabyte G27F 2 a procesor to AMD 7800XD3 Ryzen 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Ha, no to masz tam integrę, sprawdzaj i wszystko będzie jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendigoo Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Dobra sprawdziłem na zintegrowanej karcie, paski nadal są, użyłem również innego kabla HDMI ale bez zmian, nie wiem czy jest sens kupować kabel DP, czyli trzeba oddać monitor na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 To nie ma co gdybać , Monitor na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendigoo Opublikowano 28 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2025 Dzięki bardzo za pomoc i miłego wieczorku wam życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...