Bogumił Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 Witam wszystkich. Mało co się na tym znam, ale zaczęły się spore problemy z moim jednym z trzech dysków (nie systemowy). Cały czas jest długi czas dostępu, problem z kopiowaniem/zapisywaniem danych, nawet odtwarzanie muzyki się przerywa itp. itd. Dziś przypadkiem otworzyłem menadżer zadań i widać, że prawie cały czas dysk idzie na 100%. Myślałem, że problemy z wieszaniem były spowodowane podłączeniem czwartego dysku 3TB, ale to były chwile że system nie chciał się uruchomić (nie wiem czy łączyć te dwa wątki czy po prostu już system zawodzi). Powiedzcie mi czy ten dysk już tylko na śmietnik się nadaje? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2025 Raczej na pewno śmietnik niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogumił Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia Zostały przepięte kable zasilające i SATA z dysku - problem ustąpił. Skanowanie nie wykazało żadnych błędów na dysku. Teraz wszystko ładnie chodzi. Także jakby ktoś jeszcze miał podobny problem i szukał pomocy to polecam zrobić to samo 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia Dobrze że go nie wyrzuciłeś na śmietnik xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogumił Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 22 minuty temu, Zwykły User2 napisał(a): Dobrze że go nie wyrzuciłeś na śmietnik xD Miałem już zamawiać nowy SSD w jego miejsce, ale widocznie jeszcze musi poczekać na wymianę 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia No to całe szczęście, że się udało uratować go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia Gdyby komuś się to zdarzyło to można spróbować podłączyć do innego złącza SATA na płycie głównej. W moim przypadku to było przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...