Yossarian Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Witam :) Musze schlodzic (ale niespodzianka ;) ) ti 4200 ale problem jest w tym ze chlodzenie musi byc bezglosne... Czyli albo rozbudowywuje istniejacy zestaw WC ao blok wodny na gpu albo kupuje ZM80A-HP ( http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm ) Co wybralibyscie na moim miejscu ?? Cena jest praktycznie identyczna. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ja założyłem boxowy radiator od celerona i na to wentylator papsta 60x60 puszczony na 5v; mój zasilacz jest od tego glosniejszy;wydajnosc zdecydowanie lepsza od coolera boxowego; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Najlepiej chyba WC rozbudowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 aaa, co by nie bylo watpliwosci, karta NIE bedzie pracowac z standardowym taktowaniem :) ale to chyba oczywiste... Jest na forum jakis uzytkownik tego Zalmana ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Jeżeli będziesz kręcił kartę to zalman może okazać się niewystarczający. Zresztą o ile się orientuję zalnan jest tylko na GPU- pamięci pozostają bez radiatorów i brak jest możliwości ich zamontowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Witam :) Musze schlodzic (ale niespodzianka ;) ) ti 4200 ale problem jest w tym ze chlodzenie musi byc bezglosne... Czyli albo rozbudowywuje istniejacy zestaw WC ao blok wodny na gpu albo kupuje ZM80A-HP ( http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm ) Co wybralibyscie na moim miejscu ?? Cena jest praktycznie identyczna. :roll: Najlepiej rozbuduj WC, ale ZALMAN to takze kuszaca propozycja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 kurcze Spider.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 aaa, co by nie bylo watpliwosci, karta NIE bedzie pracowac z standardowym taktowaniem :) ale to chyba oczywiste... Jest na forum jakis uzytkownik tego Zalmana ? :) Jest i to nie jeden. Poszukaj trochena forum znajdziesz pare tematow i uzytkownikow. Jak udalo sie wykrecic moja karte mozesz zobaczyc w podpisie. Nie stosuje przy tym zadnych dodatkowych nawiewow na radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Tak jak Tomas13 używam ZM80A-HP a taktowanie masz w podpisie oczywiście zadnych wentyli na nim nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 kurcze Spider.. :DNie no zartowalem. Jak masz juz WC to rozbudowac i tyle!!! Radiatory jakies na ramy na karcie i blok na GPU i po ptokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No ja mam Zalmana i karte jak w podpisie , mam dodatkowo boczny wiatraczek (standardowy w drzwiach Chiefteca) tyle ze na 5V i wszystko dziala idealnie. Radiator jest dosyc cieply ale nie ma zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Mam Gf4Ti 4200 MSI +Zalman ZM80A-HP z dodatkowym wentylem na 5V I przy przeciętnie kręconej karcie (tak dla zasady - żeby coś podkręcić) działa bez problemów. Miejsce na radiatorki na pamięciach też jest - ostatnio oglądałem w elektronicznym takie pojedyncze po 1 pln za sztukę - alu anodyzowane na czarno :)) i pasują. Sam radiator Zalmana jest dość wysoko nad kartą. Zestawu praktycznie nie słychać a wrażenia wzrokowe jeśli masz szybę w budzie są powalające :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...