Harth Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia Cześć, Zrestartowałem bios (wyciągnięcie baterii). Po włączeniu płyta główna widzi dysk ssd (np. w zakładce tool/media sanitization oraz advanced/ storage configuration/ numer configuration), ale nie widzę dysku w zakładce Boot przez co nie włącza się Windows. Co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Czy w BIOSie jest włączony tryb CSM (w zakładce Boot), i czy był wcześniej włączony? Zgaduje że system był zainstalowany w trybie CSM/Legacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Kiedyś miałem podobny problem po resetowaniu płyty głównej tylko że nieco starszej i z jakiegoś powodu musiałem zmienić kolejność dysków w folderze w zakładce boot, żeby ten z systemem był na samej górze. W zależności od tego jak system był zainstalowany może też trzeba sprawdzić czy Secure Boot jest dobrze ustawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...