gufhx Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Cześć Po przejrzeniu wszystkich polecanych zestawów, forów itd zamówiłem taki zestaw. Chciałbym potwierdzić czy wszystko będzie kompatybilne i czy na coś ewentualnie powinienem się przygotować jeżeli chodzi o składanie/instalację bo pierwszy raz planuję składać samemu. Zasilacz i płytę główną dałem świadomie trochę droższe przyszłościowo KARTA GRAFICZNA - Gigabyte GeForce RTX 5080 Windforce OC 16GB GDDR7 DLSS4 PROCESOR - AMD Ryzen 7 9800X3D PŁYTA GŁÓWNA - Gigabyte X870E A ELITE WIFI7 RAM - GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER DYSK - Lexar 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790 ZASILACZ - SEASONIC Focus GX-1000 1000W 80 Plus Gold ATX3.1 CHŁODZENIE - coś wodnego z polecanych dobiorę z obudową SYSTEM - Windows 11 Home Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie! Edytowane 16 Stycznia przez gufhx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Wygląda w porządku. Jaka płyta główna? Zapomniałeś dodać do opisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gufhx Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 22 minuty temu, BlackWhite46 napisał(a): Wygląda w porządku. Jaka płyta główna? Zapomniałeś dodać do opisu. Sorki już dodałem - Gigabyte X870E A ELITE WIFI7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Ja bym tylko zmienił tą płytę, dużo tu na forum wątków z płytami Gigabyte w tle. Chociażby MSI X870E Gaming Plus WIFI jest wydaje mi się osobiście lepszą opcją. Lub nawet MSI MAG X870E Tomahawk WIFI jest w podobnym zakresie cenowy w owocowym sklepie. Ale ostatecznie wybór należy do Ciebie. Ja bym się na płytę Gigabyte nie zdecydował. Zastanów się tylko czy to ma sens, kupujesz procesor z najwyższej półki na płycie oszczędzasz... Edytowane 16 Stycznia przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gufhx Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 49 minut temu, laidman napisał(a): Ja bym tylko zmienił tą płytę, dużo tu na forum wątków z płytami Gigabyte w tle. Chociażby MSI X870E Gaming Plus WIFI jest wydaje mi się osobiście lepszą opcją. Lub nawet MSI MAG X870E Tomahawk WIFI jest w podobnym zakresie cenowy w owocowym sklepie. Ale ostatecznie wybór należy do Ciebie. Ja bym się na płytę Gigabyte nie zdecydował. Zastanów się tylko czy to ma sens, kupujesz procesor z najwyższej półki na płycie oszczędzasz... Właśnie wydawało mi się że nie oszczędzam bo wszędzie są polecane np max Gigabyte B850 GAMING i że nie warto dopłacać do lepszej bo nic to nie zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 1 godzinę temu, gufhx napisał(a): Właśnie wydawało mi się że nie oszczędzam bo wszędzie są polecane np max Gigabyte B850 GAMING i że nie warto dopłacać do lepszej bo nic to nie zmienia. Najlepiej poczytaj tu na forum, Moder teraz podzielił na producentów, to możesz sobie zbudować własne zdanie. A co do chipsetu to każdy musi sam wybrać, różnice są nieodczuwalne a ceny tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 16 godzin temu, laidman napisał(a): Ja bym tylko zmienił tą płytę, dużo tu na forum wątków z płytami Gigabyte w tle. Chociażby MSI X870E Gaming Plus WIFI jest wydaje mi się osobiście lepszą opcją. Składałem kilka zestawów zarówno na B850 jak i 870E Aorus Elite i żadnych problemów nawet z budżetowymi pamięciami. Ta MSI to biedaz jedno złącze M.2 mniej I gorsze audio. W jakiej cenie masz te podzespoły? GPU mocno drożeją i żebyś nie kupił Windforca w cenie niewiele niższej jak Gaming OC który ma zdecydowanie lepsze chłodzenie i 4 lata gwarancji po rejestracji produktu na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gufhx Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia Dzięki wszystkim za pomoc. Udało się złożyć sprzęt i działa 😄 Nie kombinowałem już ze zmianą na inne podzespoły 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...