Skocz do zawartości
PanRafall

Smartfon do ~2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam telefonu w okolicach około 2000 zł. 

Telefon będzie używany rzadko, 90% czasu leży nieaktywny na moim biurku. Używając większość czasu słucham muzyki czy YT wiec fajnie jakby miał głośniki stereo, w ogóle na nim nie gram. Co do zdjęć to robię od czasu do czasu kilka fotek architektury czy innych widoków, ale nie jestem intagramerem wrzucajacym co tydzien po 100 zdjęc XD Lubię sobie ponagrywać i postreamowac na Twitchu to super jakby miał jakościowe przednie i tylne aparty. A i nie lubie iOS'a. 

Podzespoły na które patrzę przy wyborze, w kolejności:

• RAM, procek, system - tak żeby nie mulił
  • Bateria i szybkie ładowanie
  • Aparat
  • Wielkość ekranu  - im większy tym lepiej bo dużo oglądam
  • Pamięć (126GB w moim nie zapleniłem przez 5 lat)
  • i później cała reszta - nie zależy mi na złączu jack, ekran 120hz, ekran AMOLED

Kilka moich propozycji – dużo, dlatego szukam pomocy w określeniu najlepszych z tych telefonów. Nie ma sensu porównywać smartfonów różniących się o kilkaset złoty, dlatego najważniejszym niech będzie stosunek cena/jakość, a gdy któryś jest droższy to czy warto do niego dopłacać.

• motorola edge 50 neo 5g 12/512gb ~1100 PLN
  • POCO X7 Pro 5G 12/512GB ~ 1300
  • OnePlus Nord 5 5G 12/512GB ~1700
  • Nothing Phone (3a) Pro 12/256GB ~1700
  • Realme GT 7 12/512GB ~2000
  • realme 14 Pro+ 5G 12/512GB ~2000
  • POCO F8 PRO 12/256 GB ~2100
  • Samsung Galaxy S25 FE 8/128GB ~2100
  • Pixel 9 126GB ~2300

Z tych wszystkich Pixel 9 i Realme GT 7, są dla mnie najciekawsze, Realmie bo jestem zadowolony z mojego i przyzwyczajony do UI,

Jeśli znacie jakieś dobre telefony to napiszcie, albo może jakaś premiera niedługo - mogłem pominąć któreś interesujące.

Z góry dziękuję za pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi