esem Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Po paro godzinnej przerwie po włączeniu komputer po paru sekundach wyłącza się. Należy wyłączyć listwę zasilającą, odczekać kilkanaście sekund i włączyć ponownie. Teraz ładuje się system bez problemu. Coś się zestarzało? Zasilacz czy podnieść trochę napięcie na cpu? Jest 1,265V. Jest od nowości przetaktowany o 20% do 3129 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość etranger Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Wymien zasilacz, bo jeśli to ten z opisu to już umiera. This model is an entry-level PSU designed for basic office or home desktop builds. With 430 W total output, it’s suitable for systems with mid-range CPUs and modest GPUs (older designs), but it’s not ideal for high-power gaming rigs or heavy overclocking. The passive PFC and basic components mean it may be less efficient and stable under heavy load than modern units with active PFC and higher efficiency certifications. Community discussions suggest its performance is closer to a budget supply — users sometimes question its reliability in high-draw scenarios. Jesli ma tyle lat co mysle, to czas juz go wyslac na emeryture i kupic cos nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Bezpośrednio do gniazdka sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia W "przydasiach" znalazłem zasilacz jak w aktualnej sygnaturze. 850W to raczej przesada. Ale narazie startuje od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia A co to był za zasilacz poprzednio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Poprzednio był Pentagram PSF-430-P12S. Ale następnego dnia po zmianie zasilacza padł systemowy ST380815AS (36 sektorów nierlokowalnych). Zmieniłem na dysk jak w nowej sygnaturce. Mam pewne wątpliwości czy źródłem moich problemów był zasilacz a nie HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 4 godziny temu, esem napisał(a): Pentagram PSF-430-P12S Twój zasilacz jest już pełnoletni xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...