Skocz do zawartości
esem

startuje za drugim razem

Rekomendowane odpowiedzi

Po paro godzinnej przerwie po włączeniu komputer po paru sekundach wyłącza się. Należy wyłączyć listwę zasilającą, odczekać kilkanaście sekund i włączyć ponownie. Teraz ładuje się system bez problemu.

Coś się zestarzało? Zasilacz czy podnieść trochę napięcie na cpu? Jest 1,265V. Jest od nowości przetaktowany o 20% do 3129 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość etranger

Wymien  zasilacz, bo jeśli to ten z opisu to już umiera.

This model is an entry-level PSU designed for basic office or home desktop builds.

With 430 W total output, it’s suitable for systems with mid-range CPUs and modest GPUs (older designs), but it’s not ideal for high-power gaming rigs or heavy overclocking.

The passive PFC and basic components mean it may be less efficient and stable under heavy load than modern units with active PFC and higher efficiency certifications.

Community discussions suggest its performance is closer to a budget supply — users sometimes question its reliability in high-draw scenarios.

Jesli ma tyle lat co mysle, to czas juz go wyslac na emeryture i kupic cos nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednio był Pentagram PSF-430-P12S. Ale następnego dnia po zmianie zasilacza padł systemowy ST380815AS (36 sektorów nierlokowalnych). Zmieniłem na dysk jak w nowej sygnaturce.

Mam pewne wątpliwości czy źródłem moich problemów był zasilacz a nie HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi